Germania și Rusia iau măsuri de securitate în privința centralelor nucleare

Germania și Rusia iau măsuri de securitate în privința centralelor nucleare
Puterea nucleară a fost întotdeauna un subiect sensibil pentru Germania. Oamenii și-au arătat de fiecare dată nemulțumirea, fie protestând în străzi, fie punându-se în calea trenurilor care cărau deșeuri...

Puterea nucleară a fost întotdeauna un subiect sensibil pentru Germania. Oamenii și-au arătat de fiecare dată nemulțumirea, fie protestând în străzi, fie punându-se în calea trenurilor care cărau deșeuri nucleare.

Se pare că și de această dată, în urma cutremurului devastator din Japonia, protestatarii germani și-au făcut simțită prezența, blamând decizia cancelarului german Angela Merkel de a prelungi viața a 17 centrale nucleare, cu încă 12 ani, arată site-ul Guardian.

După protestele serioase ale cetățenilor germani, Angela Merkel a declarat într-o emisiune televizată că „Evenimentele din Japonia reprezintă un moment critic pentru întreaga lume. Germania nu poate să stea de-o parte ca și când nimic nu s-a întâmplat” și a ordonat ca toate centralele nucleare care au devenit operaționale înainte de 1980 să fie închise.

Se pare că nici Rusia nu stă deoparte atunci când vine vorba de puterea nucleară. Ba mai mult, premierul Vladimir Putin a solicitat, marți, o analiză a sectorului nuclear rus.

Experții ruși au declarat că nu va avea loc nicio explozie nucleară, indiferent cât de critică ajunge situația de la centrala Fukushima.