Grecia confirmă cazul de variolă a maimuței la un român din Marea Britanie venit în vacanță în Kefalonia

Grecia confirmă cazul de variolă a maimuței la un român din Marea Britanie venit în vacanță în Kefalonia
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Sgt. 1st Class Timothy Hughes

Primul caz de variolă a maimuței depistat în Grecia este un român care trăiește în Marea Britanie și care venise în vacanță în Kefalonia. Prietena lui este internată și ea, nu are simptome, dar există suspiciunea că s-a infectat, scrie digi24.

Cine este românul infectat cu variola maimuței

Bărbatul infectat cu variola maimuței a prezentat febră mare acum câteva zile împreună cu o erupție cutanată pe partea superioară și inferioară a corpului. Imediat, suspiciunea a fost de variolă a maimuței și autoritățile sanitare din Kefalonia au intrat în alertă; în primul rând la hotel, apoi la spital. Prietena bărbatului este suspectă și ea, este internată în spital, dar deocamdată nu are simptome.

Numărul statelor care au depistat cazuri de variola maimuței este în creștere. După ce Grecia a raportat primele cazuri, Israel şi Elveţia au confirmat în ultima zi cazuri de infecție cu variola maimuţei.

Până acum, numărul ţărilor care au semnalat infecţia a ajuns la 14, informează BBC.com. Ambele ţări au precizat că au identificat câte o persoană infectată, însă Israel a menţionat că investighează şi alte cazuri suspecte.

Israelianul infectat, un bărbat de 30 de ani, a revenit recent în Israel din vestul Europei cu simptomele infecţieiElveţia a confirmat infectată o persoană din cantonul Berna, care a contractat virusul prin contact apropiat în străinătate.

Peste 80 de cazuri au fost confirmate anterior în Marea Britanie.

Ministerul Sănătății a transmis, duminică, că pe teritoriul României nu a fost înregistrat niciun caz de variolă a maimuței sau suspiciune de îmbolnăvire.

Ca urmare a informațiilor apărute în mediul online cu privire la un posibil caz de variolă la Spitalul Municipal din Rădăuți, județul Suceava, ministerul Sănătății a venit cu o serie de precizări.

Urmăriți B1TV.ro și pe