Greta Thunberg: „COP26 este un eșesc”. Activista consideră că summitul dedicat schimbărilor climatice s-a transformat într-un eveniment de relații publice

Greta Thunberg: „COP26 este un eșesc”. Activista consideră că summitul dedicat schimbărilor climatice s-a transformat într-un eveniment de relații publice
Foto: Greta Thunberg (sursă: hepta.ro)

Activista pentru schimbările climatice, Greta Thunberg, a declarat vineri că summitul COP26 privind schimbările climatice este un eșec, criticând discuțiile intermediate de ONU pentru că s-au transformat într-un eveniment de relații publice, arată CNBC.

„Nu este un secret faptul că COP26 este un eșec. Ar trebui să fie evident că nu putem rezolva criza cu aceleași metode care ne-au introdus în ea, în primul rând”, a spus Thunberg.

„COP26 este un eveniment de relații publice”

„COP s-a transformat într-un eveniment de relații publice, în care liderii țin discursuri frumoase și anunță angajamente și ținte fanteziste, în timp ce, în spatele cortinelor, guvernele țărilor din Nordul Global refuză încă să ia vreo acțiune drastică privind schimbările climatice.”

Ea vorbea pe scenă la scurt timp după ce o grevă organizată de „Fridays For Future” a văzut mii de oameni marșând la 2,6 mile de la Kelvingrove Park până la George Park din centrul orașului Glasgow – la mai puțin de 2 mile de locul unde are loc evenimentul COP26.

Regatul Unit găzduiește COP26 până pe 12 noiembrie, un eveniment climatic major considerat una dintre cele mai importante întâlniri diplomatice din istorie.

Presiune pe liderii țărilor prezente și oamenii de afaceri prezenți

Liderii politici și oamenii de afaceri sunt supuși unei presiuni imense pentru a răspunde cerințelor urgenței climatice la COP26. Cu toate acestea, chiar dacă mulți recunosc public necesitatea tranziției către o societate cu emisii scăzute de carbon, speranțele de a limita încălzirea globală la 1,5 grade Celsius se deteriorează rapid.

Oamenii de știință au subliniat în mod repetat că cea mai bună armă pentru a combate creșterea temperaturilor globale este reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră – rapid.

Urmăriți B1TV.ro și pe