O grupare teroristă a depozitat tone de material explozibil la periferia Londrei

O grupare teroristă a depozitat tone de material explozibil la periferia Londrei
Sursă foto: hepta.ro

Gruparea teroristă Hezbollah a stocat, la periferia Londrei, trei tone de azotat de amoniu, un material utilizat în crearea explozibil, relatează The Daily Telegraph.

Depozitul a fost descoperit de poliţia britanică şi de MI5, agenţia care se ocupă de securitatea internă a Marii Britanii, în anul 2015, însă informaţia nu a fost făcută publică în mod deliberat.

Autorităţile au şi arestat un bărbat suspectat de tentativa la terorism, care ulterior a fost eliberat. În plus, identitatea lui a fost ţinută secret.

Cei care operau depozitul respectiv ar fi făcut, de fapt, parte dintr-o operaţiune mai amplă, din care făceau parte ofiţeri operativi ce activau în Thailanda şi Statele Unite – ofiţeri, de asemenea, descoperiţi.

Potrivit „The Daily Telegraph”, atât David Cameron, prim-ministrul britanic de la acea vreme, cât şi Theresa May, ministrul de Interne, au fost informaţi personal de situaţie întrucât se pusese problema unei ameninţări serioase teroriste.

Cu toate acestea, la momentul descoperirii, presupusa planificare a unui atac terorist era într-o fazăincipentă, nefiind clar dacă chiar Marea Britanie era și cea vizată.

Hezbollah este recunoscută de cea mai mare parte a comunităţii internaţionale drept o organizaţie teroristă. Gruparea s-a bucurat, de ani de zile, de susţinere din partea Iranului, atât cu arme, cât şi cu fonduri. Hezbollah este facţiunea dominantă din Liban, iar în momentul de faţă este implicată activ în războiul civil din Siria.

Ultima oră
20:56 - Marea Britanie, Spania și Grecia, printre țările europene aflate în zona roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)
20:47 - ECDC avertizează: Nu călătoriţi în Mykonos, Santorini, Rhodos şi în alte 10 insule greceşti
20:35 - Intrarea în Germania, doar cu pașaport Covid din weekend. Berlinul ar urma să înăsprească condițiile de intrare în țară din cauza temerilor legate de valul 4
20:34 - CFR anunţă că şase din cele 13 vagoane răsturnate la Feteşti au fost ridicate
20:04 - Dosar penal pentru români veniți din Marea Britanie cu certificate Covid false. Fenomenul s-ar putea amplifica după ce și Grecia a intrat în zona roșie
20:00 - Grecia a intrat în zona roșie. Ce efect are decizia pentru turiștii români
19:51 - Mircea Hava: `Ghinea, du-te acasă`, ar trebui să îi spună premierul. Dacă portofoliul era la PNL și dacă ministrul ar fi discutat cu cei care știu ce înseamnă fondurile europene, altfel ar fi stat lucrurile pe PNRR (VIDEO)
19:49 - Un bărbat de 71 de ani din Iași, primul caz de pacient vaccinat care este în stare gravă după ce s-a infectat cu tulpina Delta
19:19 - Gigi Becali, reacție dură după eliminarea lui FCSB din Conference League: „Aici se vede bărbăția unei echipe de fotbal. O să dau vreo doi jucători afară”
19:14 - Premierul Florin Cîțu: Mă aștept ca, în următoarele zile, fiecare minstru să prezinte public execuția bugetară pentru ministerul pe care îl conduce