Guvernator: Unul dintre cei mai bogați oameni din Ucraina a fost ucis în bombardamentele din Nikolaev

Guvernator: Unul dintre cei mai bogați oameni din Ucraina a fost ucis în bombardamentele din Nikolaev
Sursă FOTO Twitter-Nataliya Gumenyuk

Unul dintre cei mai bogați oameni din Ucraina, Oleksiy Vadatursky, în vârstă de 74 de ani, și soția sa Raisa au murit când o rachetă le-a lovit locuința în timpul nopții, a transmis presa ucraineană, scrie BBC, care îl citează pe guvernatorul orașului.

Autoritățile din Ucraina au transmis că orașul Nikolaev  a fost ținta unui atac rusesc „masiv”. De asemenea, au precizat că orașul a trecut prin cea mai puternică ofensivă de până acum.

Unul dintre cei mai bogați oameni din Ucraina a fost ucis în bombardamentele din Nikolaev

Oleksiy Vadatursky, și soția sa Raisa au fost uciși în locuința lor, a transmis  guvernatorul orașului, Vitaly Kim. Bărbatul deținea Nibulon, care reprezintă o mare companie cu afaceri în domeniul agricol.

„Astăzi orașul nostru și-a pierdut eroul. Erou al Ucrainei, directorul general al companiei Nibulon Oleksii Vadaturski și soția sa Raisa Mykhailivna au murit tragic în urma bombardării orașului noaptea trecută”, a scris Kim.

De asemenea, cei de la Kyev Independent au precizat că averea sa netă a fost estimată la peste 400 de milioane de dolari în anul 2021.

Totodată, în urma bombardamentelor de sâmbătă noapte a fost distrus un hotel, respectiv un complex sportiv. De asemenea, două școli și o benzinărie, precum și numeroase locuințe au fost afectate de acest atac.

Nikolaev, bombardat de armata rusă

Explozii puternice au tunat în regiunea Nikolaev joi, 14 iulie. Alerta de raid aerian a sunat pe tot parcursul nopții. Anunțul a fost făcut de edilul orașului,  Alexander Senkevich, pe Telegram.

„Se aud explozii puternice în Nikolaev! Raidul aerian continuă. Rog pe toți să rămână în adăposturi. Nu publicați fotografii și videoclipuri de la locurile de sosire pe rețelele de socializare”, a scris primarul Senkevich..

Acesta a adăugat că invadatorii ruși au lovit din nou o serie de obiecte civile din oraș.

După cum a raportat, anterior, Unian, pe 12 iulie, inamicii au tras asupra regiunii Nikolaev, după bombardare, în oraș au fost găsite 24 de cratere de rachete. În urma noului bombardament, 12 persoane au fost rănite.

Urmăriți B1TV.ro și pe