Rușii au atacat cu rachete o clădire rezidențială din regiunea Nikolaev (video)

Rușii au atacat cu rachete o clădire rezidențială din regiunea Nikolaev (video)
Foto: captura video.

În dimineața zilei de 29 iunie, ocupanții ruși au lansat în total opt rachete spre Nikolaev, care au lovit diferite părți ale orașului. De sub dărâmăturile clădirii distruse cu cinci etaje au fost evacuați oameni.

Opt lovituri cu rachete, miercuri, dimineața

„Au fost în total opt lovituri cu rachete. Rachetele au lovit diferite părți ale orașului, inclusiv teritoriul sectorului privat. O rachetă a lovit o clădire rezidențială cu cinci etaje. Operațiunile de salvare sunt în curs de desfășurare. Medicii oferă asistența necesară. Potrivit datelor preliminare, nu au fost înregistrate răni grave”, a spus primarul orașului Nikolaev, Alexandr Senkevici.

Rușii au lansat un atac aerian asupra orașului Nikolaev

Potrivit acestuia, nu se știe câte persoane ar fi putut fi în casă la momentul impactului, deoarece nimeni nu ține o evidență a persoanelor care au rămas în oraș.

„Încă din prima zi a unui război la scară largă, vă cer să părăsiți orașul. Conform estimărilor noastre, mai mult de jumătate dintre locuitori au părăsit deja orașul. Sperăm că la momentul impactului a existat un număr minim de persoane în casă, pe care le-au evacuat în prealabil. Operațiunea de salvare se va desfășura până la finalul curățării molozului”, a amintit Senkevici.

În plus, el a remarcat că rușii loveau orașul cu unele modificări ale rachetei Kh-55 – o rachetă dirijată care era îndreptată spre oraș.

La rândul său, șeful OVA din Nikolaev, Vitaly Kim, a remarcat că de la ora 8:20 se știe despre cinci răniți și trei morți în urma unui atac cu rachetă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)