Hamas a divulgat informații personale despre viitorul șef al contraspionajului israelian, demers ilegal în Israel. Palestinienii l-au pus pe R., următorul director Shin Bet, pe „lista celor căutați”

Hamas a divulgat informații personale despre viitorul șef al contraspionajului israelian, demers ilegal în Israel. Palestinienii l-au pus pe R., următorul director Shin Bet, pe „lista celor căutați”
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Fotografia, numele și adresa viitorului șef Shin Bet au fost publicate de un site afiliat grupării Hamas, însoțite de mesajul „căutat”, după ciocnirile violente care au avut loc în Cisiordania între forțele israeliene și palestinieni.

Informațiile personale ale viitorului șef Shin Bet, divulgate de Hamas

În Israel, este ilegal să publici numele viitorului șef de serviciu de informații până când acesta nu este aprobat de o comisie, însă o sursă a precizat pentru KAN news că persoana în cauză este destul de cunoscută la nivelului sectorului de securitate israelian, iar fotografia a fost făcută la un eveniment public, astfel că nu există motive de îngrijorare, explică The Jerusalem Post.

Presa palestiniană a relatat că informațiile despre viitorul șef Shin Bet au fost divulgate de „rezistența palestiniană”: Viitorul șef Shin Bet „este monitorizat de noi, cei din rezistență, este pe lista celor căutați, iar rezistența armată îl va urmări”, susțin palestinienii.

În septembrie, premierul israelian Naftali Bennett l-a nominalizat pe actualul director-adjunct al Shin Bet cunoscut drept „R.”, pentru succedarea lui Nadav Argaman la șefia Agenției israeliene de securitate, începând cu 13 octombrie.

  1. are 55 de ani, este căsătorit și are trei copii. El are o diplomă de licență în științe politice și filosofie de la Universitatea din Tel Aviv și absolvit cursurile de master în administrație publică la Universitatea Harvard.

În 2011, R. era numit la șefia operațiilor Shin Bet. Ulterior, în 2016, el a fost promovat pentru a conduce sediul central al Shin Bet, devenind astfel numărul 3 în structura ierarhică a serviciului, iar în 2018 a înlocuit un alt R. în funcția de director-adjunct.

Doi soldați israelieni au fost răniți și cinci palestinieni au fost uciși de armata israeliană în timpul ciocnirilor armate dintre forțele israeliene și palestinieni, ciocniri care au izbucnit pe fondul operațiunilor anti-Hamas din Cisiordania.

Valul de arestări din cinci locații diferite ale Cisiordaniei a vizat o celulă Hamas pe care forțele de securitate israeliene o urmăreau de mai multe zile și care plănuia un atac.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare