Hillary Clinton, despre intervenţia în Libia: Este singura opţiune! Vom continua să sprijinim poporul libian

Hillary Clinton, despre intervenţia în Libia: Este singura opţiune! Vom continua să sprijinim poporul libian
Prezentă la Summit-ul de la Paris, secretarul de stat american Hillary Clinton a declarat că susţine intervenţia în Libia şi că va continua să sprijine poporul libian împotriva lui Muammar Gaddafi."Discuţiile...
Prezentă la Summit-ul de la Paris, secretarul de stat american Hillary Clinton a declarat că susţine intervenţia în Libia şi că va continua să sprijine poporul libian împotriva lui Muammar Gaddafi.

„Discuţiile pe care le-am purtat au avut la bază un pasaj din rezoluţia 1973 a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite care asigură comunităţii internaţionale dreptul de a lua măsuri ferme pentru a proteja civilii din Libia. Poporul libian a cerut ajutor internaţional şi această rezoluţie pregăteşte terenul pentru a putea răspunde acestei cereri. Refuzul colonelului Gaddafi de a răspunde apelurilor repetate de a opri violenţele împotriva propriului popor a făcut ca acest plan să fie singura opţiune„, a declarat Hillary Clinton.

„Această rezoluţie este un pas important, dar nimic mai mult. Noi şi partenerii noştri vom continua să analizăm cele mai eficiente metode de a opri această criză. Nu vom răspunde şi nu vom fi impresionaţi de cuvinte, vrem să vedem acţiune, iar până în acest moment nu am observat asta. Vom continua să colaborăm cu partenerii noştri şi cu comunitatea internaţională pentru a-l face pe Gaddafi să plece şi vom sprijini în continuare aspiraţiile legitime ale poporului libian”, a afirmat secretarul de stat american.

Hillary Clinton a mulţumit ţărilor care au sprijinit operaţiunea militară a aliaţilor în Libia, adăugând însă că „ne facem griji în legatură cu poziţia Iranului, dar şi a celorlalte ţări din zonă”.

Hillary Clinton, la Summit-ul de la Paris

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră