Hillary Clinton, într-o vizită-surpriză în Afganistan

Hillary Clinton, într-o vizită-surpriză în Afganistan
Secretarul american de Stat, Hillary Clinton, a ajuns, vineri, în Pakistan pentru o vizită neanunțată într-o perioadă în care între cele două țări există tensiuni, în special după ce liderul Al-Qaida, Osama...

Secretarul american de Stat, Hillary Clinton, a ajuns, vineri, în Pakistan pentru o vizită neanunțată într-o perioadă în care între cele două țări există tensiuni, în special după ce liderul Al-Qaida, Osama bin Laden, a fost ucis, relatează BBC.

Pe tot parcursul vizitei, Hillary Clinton va fi însoțită de măsuri de maximă securitate și de șeful Statului Major american,amiralul Mike Mullen. Aici secretarul american se va întâlni cu președintele Asif Ali Zardari, generalul Ashfaq Kayani și Ahmad Shuja Pasha, șeful serviciilor de informații.

Vizita-surpriză a americancei vine la o zi după ce guvernul american a anunțat că își retrage diplomații din țară.

Hillary Clinton va încerca să ceară autorităților pakistenze să ofere mai multe informații legate de ascunderea lui bin Laden, să ajute forțele armate împotriva rețelei teroriste Al-Qaida și altor insurgenți islamiști talibani și să găsească soluții politice pentru războiul din Afganistan.