Hoții au instalat o conductă de 4 km în mare, prin care au furat petrol timp de nouă ani

Hoții au instalat o conductă de 4 km în mare, prin care au furat petrol timp de nouă ani
Foto simbol: Pixabay

Oficialii din Nigeria au descoperit o linie ilegală de conectare de la unul dintre principalele sale terminale de export de petrol în mare, care a funcționat nedetectat timp de nouă ani, a declarat șeful companiei petroliere de stat NNPC LTD, scrie Reuters.

Conexiunea de 4 kilometri (2,5 mile) de la terminalul de export Forcados, care exportă de obicei aproximativ 250.000 de barili pe zi (bpd) de petrol, în mare a fost găsită în timpul unei reprimări a furtului în ultimele șase săptămâni, a declarat șeful NNPC. Directorul Mele Kyari a făvut declarații marți seara despre acest caz unei comisii parlamentare.

„Furtul de petrol în țară are loc de peste 22 de ani, dar dimensiunea și ritmul pe care și le-a asumat în ultima vreme sunt fără precedent”, a spus Kyari într-o înregistrare audio a briefing-ului revizuit de Reuters.

Hoții folosesc adesea conductele terestre pentru a sifona petrolul nedetectați în timp ce continuă să funcționeze, dar o conductă ilegală în ocean este extrem de neobișnuită și sugerează o operațiune de furt mai sofisticată.

Nigeria, de obicei cel mai mare exportator de petrol al Africii, pierde venituri potențiale din aproximativ 600.000 bpd de petrol. Exporturile de țiței au scăzut sub 1 milion bpd în august, pentru prima dată după 1990.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
15:38 - Cum funcționează contra propaganda ucraineană? Povestea unei tinere care vorbește cu mii de ruși în Telegram: „Sper că cel puțin câțiva oameni vor ajunge la ideea că ‘Soțul meu îmi este mai drag decât Herson'”
15:37 - Niculae Bădălău, arestat preventiv, a fost revocat de Parlament de la Curtea de Conturi (VIDEO)
15:29 - Preotul Vasile Bratie, despre venirea lui Moș Nicolae în copilăria sa: „Aveam nişte opinci roase de capră pe care nu puteam să le dăm cu cremă, dar le spălam şi le aşezam frumos lângă uşă”
15:27 - Ambasadorul Emil Hurezeanu, despre aderarea la Schengen: Președintele Austriei are o opinie favorabilă României. Decizia finală aparține guvernului, iar semnalele nu sunt optimiste
15:11 - Veste uriașă pentru Simona Halep: „S-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organism”
15:08 - Tudor Chirilă, replici dure la adresa lui Denis Roabes: „Știți cum e la fotbal? Când echipa joacă bine e meritul jucătorilor, când echipa nu joacă bine e vina antrenorului”
15:06 - Adrian Negrescu, despre „taxa pe soare”: E ca un fel de bomboană pe colivă în sectorul energetic. Virgil Popescu s-a pierdut în declarații. De fiecare dată când a fost vorba de energie, au fost măsuri ezitante (VIDEO)
14:59 - Dani Mocanu a făcut ravagii pe TikTok. Manelistul s-a filmat în timp ce își distrugea bolidul în valoare de 200.000 de euro
14:58 - Sirenele se aud iar la Kiev, Rusia a lansat un nou atac cu peste 100 de rachete asupra Ucrainei
14:56 - România nu este Acarul Păun al Europei