I-au reataşat un picior pe dos, printr-o operație salvatoare! (VIDEO)

I-au reataşat un picior pe dos, printr-o operație salvatoare! (VIDEO)
Un tânăr de 13 ani din Ohio poate juca baseball din nou după ce a suferit o operație rară, prin care piciorul drept i-a fost reataşat pe dos. Totul a început la 10 ani, cu o fractură la picior. ...

Un tânăr de 13 ani din Ohio poate juca baseball din nou după ce a suferit o operație rară, prin care piciorul drept i-a fost reataşat pe dos. Totul a început la 10 ani, cu o fractură la picior.

Radiografiile făcute la spital au scos la iveală o tumoare de mărimea unei mingi de cricket. Dugan Smith a fost devastat să afle că şi-ar putea pierde piciorul.

„Nu ştiam dacă voi mai putea vreodată să alerg. Nu ştiam dacă intervenţia urma să aibă succes, îmi treceau prin cap sute de gânduri, dar am încercat să rămân pozitiv”, a declarat băiatul, citat de Fox 8 News.

Tânărului sportiv i-au fost prezentate mai multe variante de intervenţii chirurgicale, printre care montarea unei proteze permanente sau a unui os artificial. Numai una dintre ele permitea, însă, dezvoltarea în continuare a membrului.

Astfel, Dugan Smith a fost de acord să fie operat prin metoda cunoscută sub numele de Van Ness Rotation-Plasty. Prin această intervenţie reparatorie, doctorii au taiat o secţiune din mijlocul piciorului, au rotit partea de jos a membrului la 180 de grade şi au reataşat apoi vasele de sânge.

Acum, băiatul are un picior îndreptat spre o direcţie şi celălalt spre direcţia opusă. Tânărul nu s-a dat însă bătut şi a continuat să joace baseball, visul său fiind acela de a juca în Liga Profesionistă.

Picior reatașat pe dos