Igor Dodon: Nu am fost niciodată anti-român, ci anti-unionist! Avem rădăcini istorice comune, suntem frați, însă fiecare la casa lui!

Igor Dodon: Nu am fost niciodată anti-român, ci anti-unionist! Avem rădăcini istorice comune, suntem frați, însă fiecare la casa lui!
Foto: cancan.ro

Eu nu am fost niciodată anti-român, suntem vecini, avem rădăcini istorice comune, suntem frați, însă fiecare la casa lui, a declarat președintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, potrivit Agerpres.

Acesta a susținut că prima sa vizită în calitate de șef de stat va fi la Moscova, a doua la Bruxelles și a treia la București.

SUPER REDUCERILE CONTINUĂ PE TOTALCOMENZI.RO: AICI găsești orice îți dorești, de la electrocasnice la cadouri personalizate

"Noi trebuie să facem primii pași în direcțiile în care avem probleme de rezolvat. Acum avem mai multe probleme de rezolvat în legătură cu Federația Rusă.Voi fi apoi și la Bruxelles, unde iarăși avem probleme de rezolvat. Și a treia vizită va fi la București”, a declarat socialistul.

Acesta a acuzat Bucureștiul că a pus la dispoziție autobuze studenților din Republica Moldova pentru ca ei să poată vota și s-a întrebat retoric dacă nu cumva aceasta este o implicare a României în problemele interne ale Republicii Moldova.

El s-a arătat nemulțumit și de atitudinea demnitarilor români care tratează Republica Moldova "ca pe o soră mai mică".

Igor Dodon a mai declarat că Bucureștiul trebuie să dovedească faptul că nu sprijină mișcări unioniste în Republica Moldova.

"Eu nu am fost niciodată anti-român, suntem vecini avem rădăcini istorice comune, suntem frați. Însă fiecare la casa lui. Eu stimez statul roman, ca stat suveran și vreau să aibă aceeași viziune față de statul moldovean. Nu am fost niciodată anti-român, ci anti-unionist”, a insistat liderul unionist.

Totodată, el a mai afirmat că alegerile prezindețiale au fost ”cele mai curate” din ultimii 7 ani.