În Coreea de Nord crește numărul persoanelor raportate „cu febră”

În Coreea de Nord crește numărul persoanelor raportate „cu febră”
Foto: Zuma Press / -

Luni, autoritățile de la Phenian au raportat peste 134.510 noi persoane cu febră în doar 24 de ore. Cifra totală a bolnavilor ajunge la aproximatic 3 milioane de oameni, informează Libertatea.

Numărul mare a persoanelor cu febră demonstrează că este posibil să se răspândească în continuare infecția cu COVID-19. Presupunerea nu a fost confirmată din cauza lipsei instalațiilor de testare.

Potrivit experților, la momentul actual, Coreea de Nord nu are capacitatea de testare pentru a identifica dacă oamenii sunt infectați cu COVID-19, de aceea se raportează doar despre febră.

Cele 3 milioane de persoane au fost înregistrate în mai puțin de o lună, după ce în mai, autoritățile au confirmat primele cazuri de coronavirus.

Bilanțul infecțiilor

Potrivit autorităților din Coreea de Nord, până acum, virusul a provocat 68 de decese. Aproximativ 2,5 milioane de oameni s-au vindecat.

Coreea de Nord a impus un lockdown. Cu toate acestea, guvernul nu a răspuns la ofertele de vaccinuri şi materiale medicale din Coreea de Sud şi SUA, potrivit Seul.

KCNA a subliniat că Phenianul a reuşit să „menţină o situaţie stabilă şi să accelereze dezvoltarea favorabilă a acesteia”, precizând că „ratele de morbiditate şi mortalitate la nivel naţional au scăzut drastic, iar numărul persoanelor recuperate a crescut”.

Urmăriți B1TV.ro și pe