Încercare eşuată de deturnare a unui avion Alitalia spre Tripoli

Încercare eşuată de deturnare a unui avion Alitalia spre Tripoli
Un bărbat a atacat, duminică, o însoţitoare de bord într-un avion al companiei Alitalia, care zbura pe ruta Paris-Roma, şia cerut ca avionul să fie direcţionat spre Tripoli, Libia, , scrie CNN. Pasagerul din...

Un bărbat a atacat, duminică, o însoţitoare de bord într-un avion al companiei Alitalia, care zbura pe ruta Paris-Roma, şia cerut ca avionul să fie direcţionat spre Tripoli, Libia, , scrie CNN.

Pasagerul din Kazahstan, aflat într-o stare de agitaţie evidentă, era înarmat cu un cuţit şi a încercat să o imobilizeze pe însoţitoarea de bord. El a fost prins de personalul de la bordul avionului.

Aeronava cu cei 131 de pasageri la bord, a aterizat în siguranţă pe Aeroportul Fiumicino din Roma, unde atacatorul a fost predat poliţiei.

Însoţitoarea de bord a suferit răni uşoare în urma incidentului, însă Alitalia a precizat că starea sa de sănătate nu este îngrijorătoare.

Valeri Tolmacev, în vârstă de 48 de ani, suferă de depresie şi nu are nicio legătură cu reţelele teroriste, au anunţat anchetatorii italieni, citaţi de AFP.

Poliţiştii l-au interogat timp de cinci ore pe bărbat, şi ulterior a fost transferat la închisoarea Civitavecchia, sub acuzarea de sechestrare de persoană şi tentativă de deturnare a unei aeronave.

Tolmacev locuişte la Paris, are doi copii şi merge pentru prima dată în Italia. El a suferit de depresie, în ultima perioadă şi era foarte agitat în momentul producerii incidentului.