Incident diplomatic GRAV pornit de o știre FALSĂ despre o presupusă AMENINȚARE CU ARME ATOMICE

Incident diplomatic GRAV pornit de o știre FALSĂ despre o presupusă AMENINȚARE CU ARME ATOMICE
Foto: Pakistan Today

Khawaja Asif, Ministrul pakistanez al Apărării, a amenințat Israelul, pe Twitter, cu un atac nuclear, din cauza unei știri false căreia i-a dat crezare, informează AFP.

Pe site-ul AWDNews a fost publicat un articol inventat cu titlul ”Ministrul israelian al Apărării: Dacă Pakistanul trimite trupe terestre în Siria sub orice pretext, vom distruge această țară cu un atac nuclear”.

Reacția oficialului pakistanez după publicarea știrii false a venit pe Twitter: ”Ministrul israelian al Apăririi, care amenință cu represalii nucleare față de un presupus rol pakistanez în Siria împotriva Daesh (Statul Islamic – nr.) uită că Pakistanul este și el un stat nuclear”.

Ministrul israelian al Apărrării i-a cerut clarificări imediat: ””@KhawajaMAsif Declaraţia atribuită fostului ministru al Apărării Yaalon, re(referitoare la) Pakistan nu a fost spusă niciodată”, a scris ministerul şi a adăugat ”Informaţiile la care se referă ministrul pakistanez al Apărării KhawajaMAsif sunt în întregime false”.

Pakistanul deține aproximativ 120 de arme nucleare, iar analiștii susțin că își consolidează în ritm rapid arsenalul. De partea cealaltă, Israelul nici nu confirmă, dar nici nu infirmă că ar avea un arsenal nuclear.

Asif a fost imediat pus la zid din cauza acestei gafe: ”programul nostru nuclear este prea serios ca să fie lăsat în seama unor politicieni dependenți de Twitter”, l-a irnozat jurnalistul Nusrat Javved.

Urmăriți B1TV.ro și pe