Putin vrea să îi scutească pe muncitorii din industria apărării a Rusiei de recrutarea prevăzută în primăvară

Putin vrea să îi scutească pe muncitorii din industria apărării a Rusiei de recrutarea prevăzută în primăvară
Sursa Foto: Hepta - Pavel Bednyakov

Industria de Apărare a Rusiei se confrunta cu mari probleme, din cauza lipsei de personal. Prin urmare puterea de la Moscova a anunțat o  serie de măsuri pentru a-i atrage pe munciri.

Moscova plănuiește să-și mărească forțele armate

Muncitorii din industria militară rusă ar putea fi scutiţi de la recrutarea prevăzută în primăvară, anunţă miercuri preşedintele rus Vladimir Putin, într-o vizită la Oţelăria Ubuhovski, la Sankt Petersburg, relatează CNN.

Anunțul a fost făcut în contexul în care Moscova plănuiește să-și mărească forțele armate din cauza războiului pe care îl poartă în Ucraina, pe măsură ce invadarea Ucrainei de către Rusia se apropie de unsprezece luni.

”În ceea ce-i priveşte pe recruţii chemaţi să-şi satisfacă serviciul militar (obligatoriu), având în vedere faptul că industria apărării este în prezent copleşită şi ţinând cont de faptul că munciţi în trei schimburi, iar produsele industriei apărării sunt extrem de căutate, acum examinăm posibilitatea de a le acorda o amânare celor care trebuie să fie chemaţi în serviciul militar”, le-a spus miercuri Putin muncitorilor.

Miercuri, în timpul unui discurs susținut la Sankt Petersburg în fața veteranilor ruși din cel de-al Doilea Război Mondial, Vladimir Putin a anunțat că un nou obiectiv pentru „operațiunea militară specială” a Rusiei împotriva Ucrainei este „oprirea ostilităților din Donbas”.

Liderul de la Moscova a făcut această declarație în timpul unei vizite pentru comemorarea a 80 de ani de la spargerea asediului armatei Germaniei Naziste asupra Leningradului, numele din perioada sovietică pentru orașul-port de la Marea Baltică. Putin a afirmat că Rusia încearcă să pună capăt „ostilităților” din Donbas care au continuat neîntrerupt din 2014.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:30 - Matei Dima, celebrul vlogger BRomania, a recunoscut că a condus beat și drogat. Ce amendă penală trebuie să plătească
07:18 - Andrew Tate, de după gratii: „România e o țară comunistă”. Când s-a mutat în țara noastră a spus că vrea să trăiască într-o societate în care „corupția este accesibilă tuturor” (VIDEO)
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea