Israelul, dispus să cedeze teritorii pentru pace în Palestina

Israelul, dispus să cedeze teritorii pentru pace în Palestina
Israelul este dispus să facă “compromisuri dureroase” pentru o pace cu palestinienii, incluzând cedarea anumitor teritorii, a declarat Primul Ministru Israelian, Benjamin Netanyahu, în Congresul American,...

Israelul este dispus să facă “compromisuri dureroase” pentru o pace cu palestinienii, incluzând cedarea anumitor teritorii, a declarat Primul Ministru Israelian, Benjamin Netanyahu, în Congresul American, anunță Reuters.

Palestinienii au respins rapid termenii de pace propuși de liderul israelian, afirmând că acesta pune “obstacole” în calea diplomației.

Adresându-se Congresului, un bastion al susținerii Israelului, după o dispută cu președintele american Barack Obama săptămâna trecută legată de granițele viitoarei Palestine, Netanyahu a reiterat pretențiile sale care condiționează negocierile cu palestinienii.

Printre acestea sunt incluse recunoașterea de către partea palestiniană a Israelului ca patrie a poporului evreu și renunțarea la acordul dintre Președintele Palestinian Mahmoud Abbas și organizația islamistă Hamas.

„Rupe-ți acordul cu Hamas. Așezați-vă și negociați. Faceți pace cu statul Israel”, a spus el.

“Sunt pregătit să fac compromisuri dureroase ca să realizez o pace istorică. Ca lider al israelului, este responsabilitatea mea”, a afirmat liderul dreptei israeliene.

Pentru prima dată Netanyahu a sugerat că Israelul ar fi dispus să cedeze unele așezări evreiești din zona palestiniană, deși a afirmat că altele vor râmăne anexate.

„În oricea acord de pace care ar încheia conflictul, unele așezări  vor rămâne  în afara granițelor israelului. Dar granițele exacte trebuie negociate”, a afirmat Netanyahu.

Ultima oră
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome
21:14 - Sorin Cîmpeanu: „Sunt convins că școala va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. Am dreptul să-mi manifest acest optimism”. Pe ce se bazează ministrul Educației