Italia renunță la permisul sanitar COVID. Locurile în care masca de protecție rămâne obligatorie

Italia renunță la permisul sanitar COVID. Locurile în care masca de protecție rămâne obligatorie
Italienii nu vor mai avea nevoie de permisul sanitar COVID. Sursă foto: Pixabay

Italienii nu vor mai avea nevoie de permisul sanitar din 1 mai și nu vor mai fi obligați să poarte masca de protecție decât în mijloacele de transport în comun, la spectacole și în alte câteva locuri, până pe 15 iunie.

Italia renunță la masca de protecție

Roberto Speranza, ministrul italian al Sănătății, a semnat un decret care elimină obligativitatea privind purtarea măștii în cluburi, baruri, restaurante și supermarketuri. În acest locuri, masca va fi „foarte recomandată”. Iar în mijloacele de transport în comun, la spectacolele de toate felurile și la evenimentele sportive în interior va rămâne obligatorie până pe 15 iunie.

De asemenea, masca de protecție rămâne obligatorie pentru angajații și vizitatorii din spitale, aziluri de bătrâni și școli, până la vacanţa de vară, informează AFP.

Fără certificat sanitar în Italia

În plus, certificatul sanitar, care atestă vaccinarea anticoronavirus ori rezultatul negativ al unui test, nu va mai fi obligatoriu de la 1 mai.

Obligaţia de vaccinare rămâne în vigoare doar pentru angajații din sistemul sanitar, până pe 31 decembrie.

Italia e una dintre puţinele ţări mari din UE care nu a ridicat în totalitate restricţiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Urmăriți B1TV.ro și pe