Italia va trimite avioane pentru a participa la acţiunea militară din Libia

Italia va trimite avioane pentru a participa la acţiunea militară din Libia
Premierul Silvio Berlusconi a aprobat participarea avioanelor italiene la misiunea NATO din Libia, cu precizarea că acestea vor lua parte la acţiunea militară cu ţintă precisă. Anunţul ar putea fi interpretat ca...

Premierul Silvio Berlusconi a aprobat participarea avioanelor italiene la misiunea NATO din Libia, cu precizarea că acestea vor lua parte la acţiunea militară cu ţintă precisă.

Anunţul ar putea fi interpretat ca un gest de bunăvoinţă din partea Romei, în condiţiile în care Italia şi Franţa trec prin momente tensionate, şi vine în ajunul unui summit important, la care va participa preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy.

Iniţial Italia a spus că nu va particip la misiunea NATO, decât punând la dispoziţie bazele aeriene ale ţării.

Atitudinea şovăielnică a premierului Silvio Berlusconi poate fi explicată prin faptul că nu a dorit niciodată, în mod ferm, o participare la acţiunea militară împotriva Libiei, o fostă colonie italiană, cu atât mai mult, cu cât dincolo de interesele economice, a întreţinut relaţii cordiale cu liderul libian Muammar Gaddafi.

Între timp, NATO continuă să atace teritoriul libian, iar ultimul atac a vizat chiar birourile liderului de la Tripoli. Colonelul Gaddafi a scăpat din nou teafăr din atac, dar fiul său, Shaif al-Islam a condamnat atacul laş şi misiunea, în general.

Mandatul pe care NATO îl are de la ONU, este să protejeze civilii de atacurile forţelor pro Gaddafi, după ce acesta a declanşat o adevărată represiune populaţiei, care cere plecarea lui Gaddafi.

Italia trimite avioane în Libia

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:46 - Serghei Lavrov cere desființarea NATO: După dispariția URSS, nu mai există nici scopul existenței acestei alianțe / Occidentul a declanșat un război împotriva Rusiei
09:17 - Avertisment pentru Elon Musk: Twitter ar putea fi interzisă în UE dacă nu respectă regulile privind moderarea postărilor
08:57 - Emmanuel Macron a criticat, chiar la Washington, măsurile economice „superagresive” ale lui Joe Biden: „Poate că vă veţi rezolva problema, dar o vei înrăutăţi pe a mea”
08:33 - Valeriu Stoica anunță că PSD și PNL vor să comaseze alegerile locale și parlamentare din 2024: „S-a creat o stabilitate a celor două mari partide. Orice nou partid anti-sistem nu are șanse să ajungă la Putere”
08:07 - 1 Decembrie, Ziua Naţională a României: Spectacol grandios în Capitală. Sistemele HIMARS și Patriot, prezentate în premieră. Circa 150 de militari străini vor fi la paradă (VIDEO)
23:50 - Bill Clinton, testat pozitiv pentru COVID-19. Fostul președinte al SUA îi îndeamnă pe americani să se vaccineze
23:32 - Christine McVie, membră a trupei Fleetwood Mac, a murit la vârsta de 79 de ani
22:59 - Argentina și-a câștigat grupa și e mare favorită în duelul din optimile Cupei Mondiale / Mexic a bifat o premieră negativă după circa patru decenii
22:35 - Cristian Tudor Popescu: Transilvania e pentru Ungaria ce e Ucraina pentru Rusia
22:18 - Un iranian de 27 de ani a fost împușcat mortal în timp ce sărbătorea eliminarea țării sale de la Cupa Mondială din Qatar