Japonia foloseşte roboţi pentru salvarea supravieţuitorilor

Japonia foloseşte roboţi pentru salvarea supravieţuitorilor
Cum Japonia este o ţară cu o avansată tehnologie robotică, experţii japonezi se folosesc de toate mijloacele pentru a depăşi evenimentele din ultimele zile. Astfel că au organizat două echipe de roboţi, menite...

Cum Japonia este o ţară cu o avansată tehnologie robotică, experţii japonezi se folosesc de toate mijloacele pentru a depăşi evenimentele din ultimele zile. Astfel că au organizat două echipe de roboţi, menite să găsească supravieţuitorii de sub dărâmături.

O echipă lucrează în zona avariată de tsunami, Sendai, şi una în Tokyo. Prima echipă are în componenţă un robot de opt metri lungime, asemănător unui şarpe care reuşeste să se strecoare în spaţii foarte mici, chiar şi de 3 centimetri.

Robotul de opt metri lungime

Maşinăria este  dotată cu vibraţii, permiţând atingerea vitezei de 4,7 centimetri pe secundă, trecerea peste obstacole, urcarea zidurilor, sau rotirea în spaţii foarte mici. La un capăt este dotat cu o camera video cu o lumină puternică, ce captează imagini care pot fi vazute de către operatorii de la suprafaţă.

A doua echipă lucrează cu un robot plat, pe nume Quince, cu patru seturi de roţi, dotate cu tracţiune integrală. El este echipat cu o cameră şi un senzor cu dioxid de carbon, care detectează prezenţa supravieţuitorilor în locuri unde oamenii nu pot ajunge.

Quince, robotul cu tracţiune integrală