Japonia: Peste jumătate dintre victimele dezastrului aveau peste 65 de ani

Japonia: Peste jumătate dintre victimele dezastrului aveau peste 65 de ani
Mai mult de jumătate dintre victimele dezastrului care a lovit Japonia pe 11 martie aveau cel puţin 65 de ani, a anunţat duminică publicaţia Asahi, potrivit primelor statistici ale poliţiei, informează AFP....

Mai mult de jumătate dintre victimele dezastrului care a lovit Japonia pe 11 martie aveau cel puţin 65 de ani, a anunţat duminică publicaţia Asahi, potrivit primelor statistici ale poliţiei, informează AFP. Anchetatorii au putut verificat vârsta a 7.935 de persoane decedate şi au stabilit că 4.398 dintre ele, respectiv 55,4%, aveau 65 de ani sau mai mult.

Până la acest momentm, bilanţul Poliţiei naţionale este de 12.985 morţi şi 14.809 dispăruţi după cutremurul puternic şi tsunami-ul care au devastat nord-vestul Japoniei.

Înaintea dezastrului, persoanele în vârstă reprezentau aproximativ 25% din populaţia regiunii de nord.

„Multe dintre ele au murit când a venit tsunami pentru că probabil nu au avut timp să fugă sau nu se puteau mişca fără ajutorul cuiva”, a subliniat Asahi.

La momentul când s-a produs seismul, majoritatea copiilor erau la şcoală şi au putut fi duşi în locuri sigure.

 

Ultima oră
16:12 - Ședință cu scandal în Parlament. Enervat de întrebările despre gestionarea pandemiei, Raed Arafat a părăsit ședința Comisiei pentru drepturile omului
15:53 - Ludovic Orban: Moțiunea USR PLUS – AUR ar trebui să aibă întâietate / CCR confirmă justețea întregii mele poziții și arată că reprezentanții PSD și, din păcate, PNL din BPR au încălcat Constituția (VIDEO)
15:52 - Ludovic Orban: Florin Cîțu are șanse minime să rămână premier. Vă dați seama ce maestru trebuie să fii să provoci împotriva Guvernului două moțiuni de cenzură (VIDEO)
15:38 - Florin Cîțu: Dacă mai există onoare în România, își va da demisia și președinta Senatului / PNL va rămâne la guvernare până în 2024, iar președintele partidului e propunerea de premier (VIDEO)
15:25 - Președintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Markó Béla, în semn de apreciere pentru contribuţia sa excepţională închinată culturii scrise în limba maghiar
15:13 - Florin Cîțu: Dacă moțiunea a USR PLUS și AUR nu este respinsă, o vom ataca din nou la Curtea Constituțională și veți vedea că vom avea dreptate (VIDEO)
15:11 - Will Smith a anunțat că el și soția sa au renunțat la practicarea monogamiei: “Jada nu a crezut niciodată într-o căsătorie convențională”
15:00 - Dan Barna: Oricât se va strădui DLAF, aflată în subordinea premierului, să taie în segmente verificarea activității mele pentru a plasa știri negative la fiecare moment politic sau electoral important, Florin Cîțu tot nu va recâștiga sprijinul USR PLUS
14:52 - Creare-magazinonline.ro – solutia perfecta pentru realizare magazin online si creare solutii eCommerce
14:48 - Acum, ca s-a lansat aplicatia de amanet online, scapi de griji simplu și rapid!