Japonia: Scurgeri de apă slab radioactivă au fost raportate la centrala nucleară Onagawa

Japonia: Scurgeri de apă slab radioactivă au fost raportate la centrala nucleară Onagawa
Mici devărsări de apă slab radioactivă s-au revărsat în nivelul piscinelor de dezactivare a combustibilului uzat de la centrala nucleară Onagawa din cauza cutremurului de 7,1 grade care a avut loc, joi seară,...

Mici devărsări de apă slab radioactivă s-au revărsat în nivelul piscinelor de dezactivare a combustibilului uzat de la centrala nucleară Onagawa din cauza cutremurului de 7,1 grade care a avut loc, joi seară, anunță Reuters.

Potrivit companiei TEPCO, nivelurile de radioactivitate în jurul centralei nucleare nu s-a schimbat. Se pare că apa a țâșnit din bazinele de depozitare a combustibilului de la reactoarele 1, 2 și 3 ale centralei.

Centrala nucleară Onagawa din prefectura Miyagi a fost închisă după ce seismul s-a produs la ora 23:32.

„Din cauza cutremurelor, au fost descoperite mai multe anomalii în clădirile reatoarelor”, a declarat un oficial al Agenției pentru siguranță nucleară și a asiguar că nivelul de radioactivitate este „inferior” limitei legale.

De asemenea, a mai fost descoperită apă pe jos, la mai multe etaje ale clădirilor altor unități, dar de fiecare dată în cantități foarte mici.

Patru oameni au murit și peste 100 sunt răniți din cauza seismului de 7,1 care a zguduit, joi seară, Japonia.

Potrivit oficialilor japonezi, o femeie în vârstă de 63 de ani din prefectura Yamagata și doi bărbați în vârstă de 79 de ani, respectiv, 85 de ani care trăiau în prefectura Miyagi au fost victimele seismului, în timp ce în oraşul Tome din prefectura Miyagi, o femeie, în vârstă de 83 de ani, a decedat după ce a fost internată în spital.

Noi amenințări nucleare în Japonia

Ultima oră
08:01 - Walter Zenga a primit a patra doză de ser anti-COVID-19. Decizia, explicată de antrenorul italian
07:31 - Lucian Romașcanu (PSD), reacție în scandalul momentului: „Sexul ți-l dă Dumnezeu, genul ți-l alegi”
07:16 - Fenomene meteo extreme în România. ANM: „Va fi o perioadă destul de complicată”
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)