Japonia şi-a anunţat retragerea de la Copa America

Japonia şi-a anunţat retragerea de la Copa America

Japonia a renunţat la participarea la Copa America, întrucât nu a reuşit să asigure numărul optim de jucători pentru campionatul din America de Sud, care va avea lor în Argentina, în perioada 1-24 iulie, a anunţat luni, preşedintele Federaţiei Japoneze de Fotbal, Junji Ogura, citat de Kyodo News.

Marţi dimineaţă, Federaţia Argentiniană de Fotbal (AFA) a emis un comunicat de presă prin care anunţă că au fost înştiinţaţi că echipa naţională a Japoniei nu va putea participa la Copa America.

„Regret să vă informez că reprezentativa Japoniei nu poate participa la Copa America 2011, în Argentina, şi vreau să vă prezint scuzele mele cele mai sincere”, a declarat preşedintele Federaţiei Japoneze de Fotbal, Junji Ogura, într-o scrisoare publicată pe site-ul oficial al AFA.

Japonia va fi înlocuită în competiţie de selecţionata statului Costa Rica, căreia Confederaţia Sud-americană de Fotbal (Conmebol) îi va trimite p invitaţie, marţi.

Echipa japoneză a mai renunţat o dată la participarea la Copa America imediat după seismul şi valurile tsunami care au făcut ravagii în Japonia la 11 martie, dar a revenit asupra deciziei în luna aprilie.