Japonia: Un supravieţuitor în vârstă de 75 de ani, găsit la ferma sa la o lună după cutremur

Japonia: Un supravieţuitor în vârstă de 75 de ani, găsit la ferma sa la o lună după cutremur
Un supraviețuitor al dezastrului din Japonia a fost găsit de autorități la ferma sa din Minema Soma, situată la 12 de kilometri de centrala nucleară de la Fukushima , la o lună după cutremurul, urmat de...

Un supraviețuitor al dezastrului din Japonia a fost găsit de autorități la ferma sa din Minema Soma, situată la 12 de kilometri de centrala nucleară de la Fukushima , la o lună după cutremurul, urmat de tsunami, care a devastat toată regiune nord-vestică a țării, informează Daily Mail.

Bărbatul, în vârstă de 75 de ani, a fost găsit stând pe întuneric și ascultând un post de radio la un aparat alimentat cu baterii.

Ferma sa era înconjurată de copaci căzuți, moloz, deșeuri și animale moarte, iar bărbatul nu mai avea electricitate sau apă curentă, și era pe punctul de a rămâne fără provizii.

Acesta le-a spus autorităților că soția sa a dispărut în timpul dezastrului, iar vecinii săi au fugit din Minema Soma după ce în zonă a fost emisă o alerta de radioactivitate.

Bărbatul nu a putut părăsi zona, întrucât are deficiențe de mers, rămânând în casa devastată şi plină de gunoaie, în aşteptarea autorităţilor.

„Tsunami-ul a ajuns până la uşa casei mele. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu soţia mea. Era aici, dar acum nu mai e”, a declarat bărbatul.

Autorităţile japoneze au confirmat că bilanţul morţilor a depăşit 27.000, după cutremurul cu magnitudinea de 9 pe scara Richter care a lovit Japonia pe 11 martie.

Ultima oră