Japonia, un teritoriu devastat: Imagini din satelit înainte şi după cutremur şi tsunami

Japonia, un teritoriu devastat: Imagini din satelit înainte şi după cutremur şi tsunami
Imaginile din satelit făcute asupra estului Japoniei, înainte şi după dezastru, arată cât de mult a fost devastată regiunea, în urma tsunami-ului puternic care a lovit coasta, produs după seismul violent cu...

Imaginile din satelit făcute asupra estului Japoniei, înainte şi după dezastru, arată cât de mult a fost devastată regiunea, în urma tsunami-ului puternic care a lovit coasta, produs după seismul violent cu magnitudinea de 9, ce a zguduit Japonia, vineri, relatează Daily Mail.

Fotografiile realizate de Goodle, Nasa, Centrul Aerospaţial din Germania şi Organizaţia Taiwaneză a Spaţiului Naţional, scot la iveală cât de departe au pătruns valurile puternice, pe uscat, precum şi pagubele pe care le-au lăsat în urmă. De asemenea, se poate observa nămolul negru de pe câmpuri, care erau verzi înainte de dezastru, precum şi mari regiuni de clădiri, care au fost măturate de valurile de zece metri înălţime.

Multe poduri par să fi „supravieţuit”, altele au dispărut în imaginile de după, iar alte infrastructuri de transport, fie au fost purtate de valuri, fie îngropate sub grămezile de rămăşiţe.

Chiar dacă unele imagini au fost făcute la două zile după cutremur, ele arată că incendiile continuă să ardă, în timp ce salvatorii încearcă să acopere zone cât mai mari.

„ Sperăm ca noile imagini din satelit să fie folositoare pentru agenţiile de salvare, cât şi pentru ceilalţi care urmăresc situaţia pentru a ajuta să ilustrăm cât de mari sunt pagubele”, a declarat un purtător de cuvânt al Google.

Ultima oră
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică
22:12 - Florin Cîțu, despre creșterea prețului la energie electrică: Vom avea grijă ca această creștere a prețurilor la energie să nu impacteze foarte mult cetățenii (VIDEO)
22:11 - Florin Cîțu, despre reluarea negocierilor cu USR: „I-am tot chemat, dar să nu vină cu AUR. Niște parteneri care se asociază cu niște extremiști, plâng după voturile celor de la PSD”
21:51 - Florin Cîțu: Ministerele la care avem probleme serioase cu risipa banului public nici n-au făcut reorganizarea. Nici la Transporturi și nici la Economie nu au fost programe de reformă serioase (VIDEO)
21:44 - Premierul Florin Cîțu: „Congresul PNL se va desfășura în condiții de legalitate” / „Nu ar trebui să existe niciun fel de restricții pentru persoanele vaccinate”