Japonia va consolida securitatea bazelor militare, ca urmare a anunțului morții lui Osama bin Laden

Japonia va consolida securitatea bazelor militare, ca urmare a anunțului morții lui Osama bin Laden
După anunțul privind moartea lui Osama ben Laden guvernul Japoniei a anunțat consolidarea securității bazelor sale militare pentru a se pregăti de eventualele represalii, a anunțat ministrul Apărării, Toshimi...

După anunțul privind moartea lui Osama ben Laden guvernul Japoniei a anunțat consolidarea securității bazelor sale militare pentru a se pregăti de eventualele represalii, a anunțat ministrul Apărării, Toshimi Kitazawa, citat de AFP.

Președintele Barack Obama a anunțat că a autorizat o operațiune împotriva liderului al-Qaida.

Operațiunea care a avut loc în Pakistan și în urma căreia liderul al-Qaida a fost ucis a fost desfășurată de un comando al forțelor speciale americane și a durat aproximativ 40 de minute.

Osama ben Laden a fost acuzat pentru moartea a circa 3.000 de persoane, inclusiv pentru moartea persoanelor care au murit în timpul atentatelor din 11 septembrie 2001.

„Astăzi, pot anunța poporul american și întreaga lume că Statele Unite au săvârșit o operațiune în urma căreia a fost ucis Osama ben Laden, liderul al-Qaida”, a anunțat președeintele american.

De asemenea, prim ministrul britanic, David Cameron, s-a arătat mulțumit de operațiunea din Pakistan, susținând că „Osama ben Laden a fost responsabil pentru moartea a mii de vieți.  Acest eveniment este un succes.
Acum Osama ben Laden nu mai are cum să-și continue actele de terorism. Această veste va aduce ușurare în cadrul multor familii din întreaga lume „.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)