Joe Biden, apel la solidaritate împotriva virusului Sars-Cov-2: „O pandemie nu este o luptă politică”

Joe Biden, apel la solidaritate împotriva virusului Sars-Cov-2: „O pandemie nu este o luptă politică”
Biden îl amenință cu sancțiuni directe pe Vladimir Putin. “Da, aș face asta” / Foto: Hepta.ro

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat joi că această pandemie nu ar trebui să reprezinte o luptă politică, această declarație venind pe fondul noii variante sud-africane, Omicron, și a iernii ce stă să vină peste statele americane, conform AFP, citat de către Agerpres.

99% din angajații federali, vaccinați

Joe Biden a încertat în trecut să impună vaccinarea în companiile publice și private, până acum, 99% din angajații federali sunt vaccinați.

”Ştiu că COVID-19 a fost un subiect de diviziune în această ţară” şi că ”a devenit un subiect partizan, ceea ce este o tristă (…) constatare. Nu ar trebui să fie cazul”, a menţionat preşedintele SUA.

”Pe măsură ce intrăm în iarnă şi ne confruntăm cu provocarea acestei noi variante, acum este momentul, sper, să încercăm să depăşim aceste diviziuni”, a subliniat preşedintele democrat, în vârstă de 79 de ani.

Biden, despre Omicron

„Această variantă este un motiv de îngrijorare, nu un motiv de panică”, a precizat Biden. „Avem cel mai bun vaccin din lume, cele mai bune medicamente, cei mai buni oameni de știință. Învățăm tot mai multe în fiecare zi și vom lupta cu această variantă cu acțiuni rapide, științifice, nu cu haos și confuzie”, a adăugat el. Biden a subliniat că cea mai bună protecție în fața pandemiei rămâne vaccinarea.