Joe Biden la G7:Loviturile asupra Kievului sunt „încă o barbarie”

Joe Biden la G7:Loviturile asupra Kievului sunt încă o barbarie
Foto: Hepta/Abaca Press / Yuri Gripas/ABACA.

Președintele american Joe Biden a susținut duminică, 26 iunie, în Germania, că noile bombardamente asupra unui cartier al capitalei ucrainene Kiev, lângă o fabrică de arme deja lovită în ultimele săptămâni, înseamnă „încă o barbarie”, informează agerpres.

„Este încă o barbarie a lor”, a remarcat liderul american, referindu-se la ruşi, în timpul  summitului G7.

Locuitorii orașului Kiev au auzit duminică, 26 iunie, mai multe explozii. Ulterior, primarul capitalei, Vitalii Kliciko, a confirmat aceasta informație.

Explozii au avut loc, dimineață, în capitala Ucrainei

În mediul online, au apărut informații că locuitorii unor orașe au văzut rachete care au zburat spre Kiev. Ulterior, s-a raportat că exploziile au tunat în capitală. După aceea, primarul Vitali Kliciko a comentat informația.

Edilul a precizat că exploziile au tunat în cartierul Șevcenko. Judecând după informațiile oferite de Kliciko, în timpul „sosirii rachetelor” oamenii ar fi putut fi răniți.  Medicii s-au deplasat la fața locului.

„Prieteni! Mai multe explozii în cartierul Șevcenko. Medicii și salvatorii s-au deplasat la fața locului. Informații mai detaliate vor veni mai târziu”, a precizat Kliciko.

Potrivit primarului Kliciko, specialiștii evacuează oameni din două case.

Bombardamentele „ascund” vizita lui Șoigu în țară

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a ajuns duminică, 26 iunie, în Ucraina. Oficialul a făcut o serie de verificări și a evaluat în ce stare se află trupele militare. Șoigu a mai vizitat posturi de comandă, unde a auzit rapoarte despre situația actuală și acțiunile invadatorilor ruși în direcțiile principale.

Este posibil ca unul dintre factorii în creșterea semnificativă a atacurilor cu rachete asupra Ucrainei să servească la abaterea atenției de la vizita lui Șoigu în teritoriile ocupate. Până acum, aceasta este doar o ipoteză bazată pe estimări analitice, notează ukraine.segodnya.

Urmăriți B1TV.ro și pe