Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, ar putea fi extrădat în Suedia

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, ar putea fi extrădat în Suedia
Tribunalul londonez Belmarsh a hotărât că fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, poate fi extrădat în Suedia unde este anchetat pentru viol și agresiuni sexuale.“Trebuie să ordon extrădarea lui Assange către...

Tribunalul londonez Belmarsh a hotărât că fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, poate fi extrădat în Suedia unde este anchetat pentru viol și agresiuni sexuale.

“Trebuie să ordon extrădarea lui Assange către Suedia”, a declarat judecătorul Howard Riddle, în ciuda protestelor suedezului care reclamă încălcarea drepturilor omului.

Justiția suedeză a emis un mandat de arestare european pe numele lui Assange în privința unor acuzații de agresiuni sexuale împotriva a doua tinere suedeze.

Fondatorul WikiLeaks a fost arestat în decembrie în Marea Britanie fiind eliberat condiționat. Acesta se află deocamdată în arest la domiciliu. Assange în vârstă de 39 de ani neagă toate acuzațiile de agresiune sexuala și viol.

Julian Assange devenit celebru la nivel mondial după ce site-ul său a început să publice documente secrete crede că toată această situație este un atac al autorităților americane asupra organizației sale pentru cele 250.000 de telegrame diplomatice date publicității.