Libia: 40 morți și 300 de răniți în confruntările din Misrata

Libia: 40 morți și 300 de răniți în confruntările din Misrata
Cel puţin 40 de persoane au fost ucise și alte 300 rănite luni de forţele liderului libian Muammar Gaddafi în orașul Misrata, situat la est de Tripoli, potrivit unui purtător de cuvânt al rebelilor, citat de...

Cel puţin 40 de persoane au fost ucise și alte 300 rănite luni de forţele liderului libian Muammar Gaddafi în orașul Misrata, situat la est de Tripoli, potrivit unui purtător de cuvânt al rebelilor, citat de AFP.
Un medic de la spitalul principal din Misrata a afirmat că „numărul martirilor se ridică la 40 şi al răniţilor la peste 300”. „Încă mai primim” victime, a adăugat sursa citată.

Forţele liderului libian „au adunat, sub ameninţare, aproximativ 500 de persoane din afara oraşului şi le-au dus în centrul Misrata pentru a manifesta în sprijinul lui Gaddafi”, a declarat purtătorul de cuvânt al rebelilor.

Potrivit acestuia, lunetişti urcaţi pe acoperişuri şi un tanc au lansat un atac asupra contramanifestanților care încercau să oprească trupele pro-Gaddafi: „Au fost zeci de morţi şi de răniţi, noi am numărat 11 morţi pentru moment”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Forțele lui Gaddafi nu au reuşit să recucerească oraşul, însă „au ocupat poziţii pe strada principală, unde au mobilizat trei tancuri şi lunetişti pe acoperişuri”.

Postul național de televiziune din Libia a făcut apel la locuitorii din Misrata să „iasă din case şi să îşi reia viaţa normală”, după ce oraşul a fost curăţat de „bandele criminale armate”, termen utilizat de regimul libian pentru a desemna rebelii.

În ultimele săptămâni, rebelii au respins mai multe tentative ale forţelor pro-Gaddafi de a recuceri Misrata.