Libia: 6 raniţi în bombardamentele asupra oraşului Zenten

Libia: 6 raniţi în bombardamentele asupra oraşului Zenten
Forţele militare ale lui Muammar Gaddafi au avansat sâmbătă către Zenten, oraş aflat la sud-vest de Tripoli, bombardând împrejurimile acestei regiuni, aflată sub controlul rebelilor, informează Ria Novosti....

Forţele militare ale lui Muammar Gaddafi au avansat sâmbătă către Zenten, oraş aflat la sud-vest de Tripoli, bombardând împrejurimile acestei regiuni, aflată sub controlul rebelilor, informează Ria Novosti. În urma atacurilor, două case au fost lovite de câteva rachete şi şase persoane au fost rănite, dintre care trei grav.

Forţele armate pro-Gaddafi înaintează cu tancuri înspre centrul oraşului, venind din sud, populaţia fiind nevoită să fugă din Zenten.

Potrivit unui martor ocular, în nordul oraşului, alte trupe ale liderului libian au tras câteva salve cu rachete Grad înspre Zenten (situat la 145 de kilometri sud-vest de Tripoli).

Focurile au continuat în dimineaţa de sâmbătă, în timp ce forţele guvernamentale avansează cu tancurile în oraş. Confruntările violente au început în oraşul Zenten joi seara, continuând şi în cursul zilei de sâmbătă, cu victim de ambele părţi.

Ultima oră
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome