Libia: Explozii în apropierea locuinței lui Gaddafi

Libia: Explozii în apropierea locuinței lui Gaddafi
Tiruri ale apărării antiaeriene, urmate de explozii au fost auzite luni seară la Tripoli, în zona reşedinţei liderului libian Muammar Gaddafi, informeză AFP. Forțele apărării antiaeriene au lansat un atac...

Tiruri ale apărării antiaeriene, urmate de explozii au fost auzite luni seară la Tripoli, în zona reşedinţei liderului libian Muammar Gaddafi, informeză AFP. Forțele apărării antiaeriene au lansat un atac la scurt timp după ora 19.00 GMT (21.00, ora României), iar exploziile au fost auzite ulterior.

Duminică noaptea, mai multe rachete au distrus o clădire administrativă din cadrul reşedinţei-cazarmă de la Bab el-Aziziya, în sudul capitalei libiene. Potrivit coaliţiei internaţionale, clădirea era un centru de comandament şi de control al forţelor lui Gaddafi.

Totodată, o bază a Marinei libiene situată la est de Tripoli a fost bombardată luni seara, martorii declarând că au văzut ieşind fum din această clădire.
Baza navală Boussetta a fost atinsă de bombardamente la scurt timp după ora 19.00 GMT, conform unor martori.

Coaliţia condusă de Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie a lansat atacut sâmbătă, bombardând obiective militare libiene, în încercarea de a opri înaintarea regimului Gaddafi.