Libia: Gaddafi a ieşit pe străzile din Tripoli în timpul raidurilor coaliţiei

Libia: Gaddafi a ieşit pe străzile din Tripoli în timpul raidurilor coaliţiei
Liderul libian Muammar Gaddafi a ieşit joi pe străzile din Tripoli, în timpul unor raiduri ale coaliţiei internaţionale, informează AFP. Purtând ochelari de culoare închisă, având capul acoperit şi stând,...

Liderul libian Muammar Gaddafi a ieşit joi pe străzile din Tripoli, în timpul unor raiduri ale coaliţiei internaţionale, informează AFP. Purtând ochelari de culoare închisă, având capul acoperit şi stând, în picioare, într-o maşină de teren deschisă, colonelul Gaddafi a salutat trecătorii ridicându-şi pumnii, potrivit imaginilor difuzate de televiziune.

Liderul libian era escortat de mai multe vehicule, în care se aflau gărzi de corp. La un moment dat, maşina în care se afla Gaddafi încetinit, iar zeci de persoane s-au apropiat pentru a-l aclama pe colonelul libian. Un bărbat aşezat pe scaunul din faţă al vehiculului, a scos capul pe geam şi a scandat „Allah, Libia, Muammar şi nimic altceva”. Potrivit televiziunii libiene, această plimbare a lui Gaddafi a fost efectuată „sub raidurile agresorilor colonialişti cruciaţi”.

Mai multe avioane au survolat, joi, oraşul Tripoli, unde au fost auzite explozii puternice, urmate de tiruri ale apărării antiaeriene. Potrivit televiziunii libiene, „locuri militare şi civile, la Tripoli, Aziziyeh şi Kikla au fost vizate, cu puţin timp în urmă, de raiduri ale agresorilor colonialişti cruciaţi”.

NATO a declarat că la ora 13.00 GMT (16.00, ora României) nu exista niciun avion al Alianţei Nord-Atlantice trimis deasupra orașului, adăugând că avioanele Alianţei survolau capitala libiană „tot timpul”, dar că nicio bombă nu a fost lansată în acest loc.
 

Gaddafi, salutând populația dintr-o mașină în Tripoli