Libia: Gaddafi a lansat atacuri aeriene în două orașe controlate de opoziție

Libia: Gaddafi a lansat atacuri aeriene în două orașe controlate de opoziție
Forțele loiale ale liderului Gaddafi au lansat, miercuri, atacuri aeriene asupra a două orașe controlate de opoziție, relatează Huffingtonpost. Prezent la o ceremonie publică de la Tripoli, Muammar Gaddafi a vorbit...

Forțele loiale ale liderului Gaddafi au lansat, miercuri, atacuri aeriene asupra a două orașe controlate de opoziție, relatează Huffingtonpost.

Prezent la o ceremonie publică de la Tripoli, Muammar Gaddafi a vorbit despre marcarea împlinirii a 34 de ani de la stabilirea „puterii maselor” în Libia.

Zeci de persoane au fost prezente la ceremonia de miercuri, unde au scandat sloganuri în cinstea lui Gaddafi și au cântat imnul național libian.

Conform sursei citate, forțele colonelului Gaddafi au preluat controlul asupra orașului al-Brega, situat la circa 80 de km vest. Orașul găzduiește un mic aeroport și o instalație de rafinare a petrolului.

Mai mult, forțele loiale ale liderului libian au preluat controlul asupra unei instalații petroliere din apropiere orașului Ajdabiya, situat în estul țării, iar două avioane de vânătoare au bombardat estul orașului.

Protestatarii și forțele lui Gaddafi au fot implicați în confruntări violente în cursul nopții de marți, care s-au soldat cu 14 morți.

De asemenea, martorii confruntărilor au declarat că peste 100 de vehicule care ar fi transportat membri ai miliției sau forțele loiale lui Gaddafi, au ajuns în al-Brega marți și adaugă că elicoptere au fost de asemenea folosite în raid.

Însă, un purtător de cuvânt al Guvernului se pare că ar fi spus că informațiile privind un contraatac asupra orașelor deținute de rebeli sunt false.