Libia: Manifestații împotriva NATO la Benghazi

Libia: Manifestații împotriva NATO la Benghazi
Aproximativ 400 de manifestanţi libieni au protestat vineri la Benghazi scandând "Jos NATO", la o zi după o ală eroare a Alianţei Nord-Atlantice, care s-a soldat cu morţi în rândul insurgenţilor, informează AF...

Aproximativ 400 de manifestanţi libieni au protestat vineri la Benghazi scandând „Jos NATO”, la o zi după o ală eroare a Alianţei Nord-Atlantice, care s-a soldat cu morţi în rândul insurgenţilor, informează AFP.

Participanții la protest, în principal femei şi copii, s-au adunat în faţa fostului palat al justiţiei, devenit cartierul general al rebeliunii, care a preluat controlul oraşului în februarie.

„NATO nu este foarte afectată. De ce nu atacă forţele lui Gaddafi? De ce trage împotriva combatanţilor noştri pentru libertate?”, s-a întrebat o manifestantă.

„De ce NATO nu furnizează arme combatanţilor noştri?”, s-a întrebat o altă participantă la protest.

Acest protest este semnul dezaprobării tot mai mari manifestate de mai mulţi libieni în faţa NATO. Pe de altă parte, manifestanții au mulțumit Franţei şi Statelor Unite, care au pledat în favoarea unei zone de interdicţie aeriană ce a dus la dispariţia capacităţilor aeriene ale forțelor guvernamentale.

Avioanele NATO au deschis joi focul asupra unei coloane de tancuri ale rebelilor, provocând moartea a patru persoane. Este a doua oară când NATO deschide focul asupra rebelilor de la preluarea, la 31 martie, a conducerii coaliţiei multinaţionale comandate de Statele Unite.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)