Libia: Manifestații împotriva NATO la Benghazi

Libia: Manifestații împotriva NATO la Benghazi
Aproximativ 400 de manifestanţi libieni au protestat vineri la Benghazi scandând "Jos NATO", la o zi după o ală eroare a Alianţei Nord-Atlantice, care s-a soldat cu morţi în rândul insurgenţilor, informează AF...

Aproximativ 400 de manifestanţi libieni au protestat vineri la Benghazi scandând „Jos NATO”, la o zi după o ală eroare a Alianţei Nord-Atlantice, care s-a soldat cu morţi în rândul insurgenţilor, informează AFP.

Participanții la protest, în principal femei şi copii, s-au adunat în faţa fostului palat al justiţiei, devenit cartierul general al rebeliunii, care a preluat controlul oraşului în februarie.

„NATO nu este foarte afectată. De ce nu atacă forţele lui Gaddafi? De ce trage împotriva combatanţilor noştri pentru libertate?”, s-a întrebat o manifestantă.

„De ce NATO nu furnizează arme combatanţilor noştri?”, s-a întrebat o altă participantă la protest.

Acest protest este semnul dezaprobării tot mai mari manifestate de mai mulţi libieni în faţa NATO. Pe de altă parte, manifestanții au mulțumit Franţei şi Statelor Unite, care au pledat în favoarea unei zone de interdicţie aeriană ce a dus la dispariţia capacităţilor aeriene ale forțelor guvernamentale.

Avioanele NATO au deschis joi focul asupra unei coloane de tancuri ale rebelilor, provocând moartea a patru persoane. Este a doua oară când NATO deschide focul asupra rebelilor de la preluarea, la 31 martie, a conducerii coaliţiei multinaţionale comandate de Statele Unite.