Libia: NATO a bombardat opt nave de război aparţinând lui Gaddafi

Libia: NATO a bombardat opt nave de război aparţinând lui Gaddafi

Atacurile aeriene ale NATO au lovit opt nave de război ale colonelului Muammar Gaddafi, în raiduri coordonate din Tripoli, Al Khums şi Sirte, anunţă BBC.

NATO a trebuit să ia „decizia acţiunii” dat fiind faptul că Gaddafi a utilizat din ce în ce mai mult navele pentru a lansa atacuri împotriva civililor, potrivit unui purtător de cuvânt NATO.

Flăcări imense şi fum au fost văzute în vapoarele din portul capitalei.

 „Toate navele bombardate joi noapte erau nave de război, fără nicio utilitate pentru civili”, a declarat comandantul delegat al misiunii NATO în Libia, Rear-Adm Russel Harding.

Secretarul General al NATO, Anders Fogh Rasmussen a declarat joi că forţele lui Muammar Gaddafiau fost afectate de atacuri, şi se izolează pe zi ce trece din ce în ce mai mult.

„Am avariat semnificativ navele de război ale lui Gaddafi şi acum vedem rezultatele-opoziţia a câştigat teren”, a spus oficialul.

Între timp, liderul rebelilor a apelat la sprijin internaţional pentru oraşele din munţii de la vest de Tripoli.

Ahmed Bemoussa, un membru al Consiliului Naţional al Rebelilor, care a vizitat regiune, a spus că oamenii erau bombarbdaţi constant de susţinătorii lui Gaddafi şi au rămas fără apă.