Liderii occidentali se tem că timpul ar putea juca în favoarea Rusiei. De ce au schimbat țările NATO tactica în Ucraina

Liderii occidentali se tem că timpul ar putea juca în favoarea Rusiei. De ce au schimbat țările NATO tactica în Ucraina
Purtător de cuvânt al Casei Albe: va fi nevoie de „multe luni” pentru ca tancurile Abrams să ajungă în Ucraina, sursă foto: captură YT

The Wall Street Journal scrie că în spatele deciziei liderilor occidentali de a schimba drastic tacticile și de a crește semnificativ ajutorul militar pentru Kiev, pot exista îngrijorări că timpul va juca în beneficiul Rusiei, potrivit BBC.

Temerile liderilor occidentali

Politicienii occidentali cred că fereastra de oportunitate pentru Ucraina nu este infinită, dar pentru a schimba cursul războiului, Kievul trebuie să furnizeze cât mai repede posibil arme mai puternice, inclusiv tancuri de luptă și sisteme de apărare antiaeriană.

Multă vreme, Occidentul a sperat că, după o iarnă grea, pierderi militare și deteriorarea situației economice din cauza sancțiunilor, Moscova se va strădui să reducă conflictul și să înceapă să caute oportunități de instaurare a păcii.

Totuși, acest calcul nu pare să fi fost justificat: se apropie prima aniversare de la începutul invadării Ucrainei de către Rusia, iar Moscova, în ciuda pierderilor suferite și a sancțiunilor impuse, pare să fi decis să lanseze o nouă ofensivă în Ucraina.

Acum un număr de lideri occidentali cred că Kremlinul, gata să se mobilizeze în continuare, poate câștiga ținându-se de tactica unui conflict militar prelungit.

Poate că Kremlinul se așteaptă ca, în timp, populația Europei și a Statelor Unite să devină din ce în ce mai puțin entuziasmată cu privire la sprijinirea eforturilor guvernului de a ajuta Ucraina. În plus, în unele țări, liderii și guvernele se pot schimba în acest timp.

După cum subliniază publicația, Occidentul nu a văzut încă semne că Kremlinul se gândește să reducă conflictul din cauza sancțiunilor. De asemenea, politicienii occidentali înțeleg că Rusia are resurse destul de mari pentru a stabili producția de arme fără utilizarea tehnologiilor occidentale, precum și pentru a conduce un nou val de mobilizare, scrie WSJ.

Sondajele de opinie au arătat că publicul german este împărțit în mod egal în ceea ce privește dacă guvernul său ar trebui sau nu să trimită tancuri de luptă pentru a sprijini Ucraina.

Aliații de partid ai social-democratului Scholz fac o paralelă cu fostul cancelar SPD Helmut Schmidt, care, în 1979, a promovat decizia de a adopta o decizie cu două direcții pentru NATO, prin care SUA s-au angajat să își sporească prezența militară în Europa.

Păstrându-și calmul, ei susțin că negocierile metodice ale lui Scholz au avut un rezultat net pozitiv pentru Kiev. „Rezultatul este probabil mai bun decât s-ar fi așteptat oricare dintre cei care doreau să vadă tancuri mergând spreUcraina”, a declarat un oficial.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)