Liderul Al-Qaida, Osama bin Laden, a fost ucis: Împuşcat în cap de americani

Liderul Al-Qaida, Osama bin Laden, a fost ucis: Împuşcat în cap de americani
Președintele SUA, Barack Obama, a anunțat, luni, că liderul rețelei teroriste Al-Qaida, Osama bin Laden, a fost ucis, anunță BBC. Într-o intervenție televizată, Barack Obama a declarat că a autorizat o...

Președintele SUA, Barack Obama, a anunțat, luni, că liderul rețelei teroriste Al-Qaida, Osama bin Laden, a fost ucis, anunță BBC. Într-o intervenție televizată, Barack Obama a declarat că a autorizat o operațiune împotriva liderului al-Qaida. În urma acestei operațiuni nu au fost înregistrate victime în rândul trupelor americane.

Astăzi, pot anunța poporul american și întreaga lume că Statele Unite au săvârșit o operațiune în urma căreia a fost ucis Osama bin Laden, liderul al-Qaida„, a anunțat președeintele american.

Osama bin Laden a fost acuzat pentru moartea a circa 3.000 de persoane, inclusiv pentru moartea persoanelor care au murit în timpul antentatelor din 11 septembrie 2001.

Operațiunea care a avut loc în Pakistan și în urma căreia liderul al-Qaida a fost ucis a fost desfășurată de un comando al forțelor speciale americane și a durat aproximativ 40 de minute. Osama a opus rezistenţă în timpul operaţiunilor şi a fost împuşcat în cap de forţele americane.

Vezi AICI primele imagini cu cadavrul lui Osama Bin Laden

Clădirea în care a fost localizat Osama bin Laden se află la aproximativ 100 de kilometri de Islamabad. În timpul operațiunii patru persoane au murit, respectiv trei bărbați și o femeie, care era folosită ca scut uman. Cu toate acestea, nu au fost înregistrate victime în rândul americanilor prezenți la fața locului.

Cetățenii americani celebrează moartea lui bin Laden

Potrivit sursei precizate, guvernul american a cerut cetățenilor americani aflați în străinătate să fie atenți în aceată perioadă, afirmând că există riscul producerii unor violențe după anunțul privind moartea lui bin Laden.

Privind uciderea liderul al-Qaida, George W. Bush a declarat că „această realizare extraordinară este o victorie pentru America, pentru popoarele doritoare de pace și pentru toți cei care și-au pierdut pe cineva drag la 11 septembrie 2001”.

De asemenea, prim ministrul britanic, David Cameron, s-a arătat mulțumit de operațiunea din Pakistan, susținând că „Osama ben Laden a fost responsabil pentru moartea a mii de vieți.  Acest eveniment este un succes. Acum Osama bin Laden nu mai are cum să-și continue actele de terorism. Această veste va aduce ușurare în cadrul multor familii din întreaga lume „.

Vezi AICI ce s-a întâmplat cu cadavrul lui Osama bin Laden

Osama bin Laden a fost liderul și capul al-Qaidei, recunoscută la nivel mondial ca cea mai mare organizație teroristă din lume. Guvernul Statelor Unite l-au numit pe Osama ien Laden ca prim suspect al atentatelor din 11 septembrie 2001 de la New York.

Obama: Osama bin Laden este mort