Liderul de la Casa Albă este „pregătit” să lucreze cu opoziţia republicană

Liderul de la Casa Albă este „pregătit” să lucreze cu opoziţia republicană
Sursa Foto: Hepta.ro

Liderul de la Casa Albă a susținut miercuri că este „pregătit” să lucreze cu opoziţia republicană din Congres, asta după ce a reuşit să contracareze „valul” conservator promis în alegerile intermediare („midterms”), notează AFP.

Joe Biden se declară „pregătit” să lucreze cu opoziţia republicană

„Sunt pregătit să lucrez cu opoziţia republicană”, a declarat preşedintele american, menţionând că este deschis tuturor „ideilor bune”.

Joe Biden a transmis că liderii opoziţiei vor fi invitaţi în curând la Casa Albă.

Totodată, alegerile legislative de la jumătatea mandatului au reprezentat „o zi bună pentru democraţie”, a afirmat liderul democrat a cărui tabără a limitat pierderile, în ciuda previziunilor care indicau un avantaj mare al republicanilor în Camera Reprezentanţilor.

„Am avut alegeri ieri. Şi a fost o zi bună, cred, pentru democraţie. Şi cred că a fost o zi bună pentru America”, a mai spus Joe Biden în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit hotnews.ro.

Şi „în timp ce presa şi experţii preziceau un val roşu uriaş, aceasta nu s-a întâmplat”, a adăugat preşedintele american, făcând referire la culoarea Partidului Republican.

Chiar dacă miercuri conservatorii erau bine clasaţi pentru a prelua controlul în Camera Reprezentanţilor după scrutinul de marţi, rivalii lor au rezistat mai bine decât era prevăzut, menţinându-şi chiar şansele de a păstra Senatul.

Joe Biden a admis că „încă sunt mulţi oameni care suferă”

„Alegătorii au vorbit clar despre preocupările lor, creşterea preţurilor… şi nevoia de a reduce inflaţia”, a precizat preşedintele american, menţionând, totodată, îngrijorările legate de „criminalitate şi securitate”.

Cu toate acestea, americanii au „transmis de asemenea un mesaj clar şi fără ambiguitate că vor să păstreze democraţia noastră şi să protejeze dreptul de a alege în această ţară”, a subliniat Biden, în timp ce dreptul la avort a fost una dintre temele principale ale campaniei electorale, notează sursa citată.

De asemenea, președintele american le-a mulțumit, separat, alegătorilor tineri care au participat la scrutin.

„Vreau să le mulţumesc în special tinerilor din această ţară, despre care mi s-a spus (…) că au votat din nou la cote istorice, la fel ca acum doi ani”, a mai adăugat liderul de la Casa Albă. „Poporul american a spus clar, cred, faptul că se aşteaptă ca şi republicanii să fie dispuşi să lucreze cu mine”, a declarat acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe