Liderul opoziţiei sârbe, aflat în greva foamei, a fost internat la spital

Liderul opoziţiei sârbe, aflat în greva foamei, a fost internat la spital
Liderul partidului de opoziţie din Serbia, Tomislav Nikolici, aflat în greva foamei a fost internat la spital, duminică seară, anunţă AFP. Nikolici, care a refuzat să consume lichide şi hrană încă de...

Liderul partidului de opoziţie din Serbia, Tomislav Nikolici, aflat în greva foamei a fost internat la spital, duminică seară, anunţă AFP.

Nikolici, care a refuzat să consume lichide şi hrană încă de sâmbătă dimineaţă, a fost evacuat din Parlament, pe o targă, dar conştient.

Parlamentarul în vârstă de 59 de ani a fost spitalizat într-o clinică privată din Belgrad.

„Nikolici nu se simte bine deloc”, a declarat principalul său adjunct şi numărul doi în ierarhia Partidului sârb al Progresului, Aleksandar Vucici, citat de sursa precizată.

Preşedintele sârb Boris Tadici a avut o întrevedere cu liderul partidului de opoziţie pentru a-l convinge să îşi întrerupă protestul.

Cu toate acestea, Tomislav Nikolici a repins cererea preşedintelui şi a anunţat că îşi va continua protestul până la convocarea alegerilor legislative anticipate.

Partidul sârb al Progresului (dreapta naţionalistă) vrea ca alegerile să fie susţinute înainte de sfârşitul anului 2011, în decembrie, însă acestea sunt prevăzute pentru mai 2012.

Partidul democratic condus de Boris Tadici doreşte ca alegerile să fie convocate după obţinerea de către Serbia a statutului de candidat la Uniunea Europeană.