Lituania avertizează că numărul de migranți ce vin dinspre Belarus ar putea crește

Lituania avertizează că numărul de migranți ce vin dinspre Belarus ar putea crește
Foto simbol: Hepta - Abaca Press / AA

Ministerul de Interne al Lituaniei au declarat că autoritățile din Belarus au ordonat migranților ce se află la granița bieloruso-polonă să elibereze un depozit situat la frontieră, ceea ce ar putea duce la noi tentative de a aduce migranții pe teritoriul Uniunii Europene, transmite euractiv.com, conform Agerpres.

”Am primit informaţii despre ordinul preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko de scoatere a migranţilor ilegali din depozitul de lângă punctul de trecere Bruzgi şi din Minsk, astfel că în curând vor avea loc încercări de a împinge aceşti migranţi în Lituania, Polonia şi Letonia”, a declarat luni ministrul de interne lituanian Agne Bilotaite.

Lituania a anunțat, astăzi, că le va oferi migranților ce au pătruns în țară o asistență în numerar pentru a-i motiva să se întoarcă acasă, în timp ce țara baltică face eforturi pentru a repatria mii de migranți, conform AFP, citat de către Agerpres.

1.000 de euro pentru fiecare migrant

Conform informațiilor puse la dispoziție de oficialitățile din Lituania, fiecare migrant ce va alege să se întoarcă în țara natală de bună voie, va primi 1.000 de euro de la guvern. De asemenea, guvernul lituanian se angajează să cheltuiască și pentru biletul de avion.

”După ce am respins majoritatea cererilor de azil, avem nevoie de soluţii pentru a-i trimite pe migranţi înapoi în ţara lor de origine”, a declarat pentru AFP ministrul de Interne Agne Bilotaite. Citește mai mult

CE acuză Belarus că a pus la cale această criză a migranților

Din vară, tot mai mulți migranți încearcă să treacă granița țărilor europene, mai exact, Letonia, Lituania și Polonia.

Autoritățile europene au acuzat Belarus că a pus la cale acest aflux de migranți pentru a se răzbuna pentru sancțiunile impuse de către Uniunea Europeană.

„Începând din 18 noiembrie, toți refugiații din tabăra organizată la granița belaruso-polonă din apropiere de punctul de trecere Brouzgui au fost transferate voluntar la un centru de logistică”, au anunțat autoritățile belaruse pe Telegram, unde au publicat și imagini cu taberele abandonate.

Urmăriți B1TV.ro și pe