Lituania va acorda câte 1.000 de euro migranților pentru a-i convinge să revină acasă

Lituania va acorda câte 1.000 de euro migranților pentru a-i convinge să revină acasă

Lituania a anunțat, astăzi, că le va oferi migranților ce au pătruns în țară o asistență în numerar pentru a-i motiva să se întoarcă acasă, în timp ce țara baltică face eforturi pentru a repatria mii de migranți, conform AFP, citat de către Agerpres.

1.000 de euro pentru fiecare migrant

Conform informațiilor puse la dispoziție de oficialitățile din Lituania, fiecare migrant ce va alege să se întoarcă în țara natală de bună voie, va primi 1.000 de euro de la guvern. De asemenea, guvernul lituanian se angajează să cheltuiască și pentru biletul de avion.

”După ce am respins majoritatea cererilor de azil, avem nevoie de soluţii pentru a-i trimite pe migranţi înapoi în ţara lor de origine”, a declarat pentru AFP ministrul de Interne Agne Bilotaite.

‘Sperăm că plata mai mare va creşte numărul de migranţi care se întorc voluntar”, a adăugat ea.

Banii pentru migranții ce doresc să se întoarcă acasă prvin din fondurile furnizate de către Comisia Europeană pentru a ajuta Lituania să facă față crizei cu care se confruntă.

CE acuză Belarus că a pus la cale această criză a migranților

Din vară, tot mai mulți migranți încearcă să treacă granița țărilor europene, mai exact, Letonia, Lituania și Polonia.

Autoritățile europene au acuzat Belarus că a pus la cale acest aflux de migranți pentru a se răzbuna pentru sancțiunile impuse de către Uniunea Europeană.

„Începând din 18 noiembrie, toți refugiații din tabăra organizată la granița belaruso-polonă din apropiere de punctul de trecere Brouzgui au fost transferate voluntar la un centru de logistică”, au anunțat autoritățile belaruse pe Telegram, unde au publicat și imagini cu taberele abandonate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:37 - Manevre militare comune ale SUA și Coreei de Sud, în replică la lansarea unei rachete nord-coreene
20:29 - Dorin Cioabă, regele romilor, acuză Universitatea din Sibiu de discriminare: „Locurile sunt aranjate / Rușine pentru învățământul sibian”
20:21 - Forțele ucrainene au recuperat două orașe din Herson și „avansează cu încredere spre Marea Neagră”. Harta prezentată de Rusia confirmă pierderile sale semnificative din regiune
20:13 - S-a votat! În UE se va folosi un singur tip de încărcător pentru toate telefoanele mobile, tablete, camere digitale sau laptopuri. Probabil că îl ai deja acasă
19:55 - Soțul cântăreței de muzică populară Lena Miclăuș a fost reținut într-un dosar amplu de braconaj
19:52 - Jurnalistul Alin Cristea, despre ancheta DIICOT: Am fost 9 luni coleg de dosar cu un domn arestat tocmai datorită articolului. Șeful de facto al Biroului Teritorial Brăila îmi spunea că am cam greșit când îl criticam pe șeful poliției (VIDEO)
19:28 - Ana-Maria Barnoschi va fi soția unui tânăr de la malul mării. Află cine i-a furat inima
19:24 - Prețul biletelor de tren ar putea să crească din anul 2023. Traian Preoteasa (CFR Călători): Vom analiza la sfârșitul anului pe bugetul viitor
19:23 - Spiritele se încing la „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”. Ruxi i-a declarat „război” lui Cristi Mitrea: „Mi-ar plăcea să-l scot din joc”
19:08 - Studiile în România au devenit un lux: tinerii ajung să plătească un salariu doar pentru chirie și hrană