Luis Inacio Lula da Silva învinge cu un scor foarte strâns alegerile prezidențiale din Brazilia: „Angajamentul nostru cel mai urgent este de a eradica din nou foametea”

Luis Inacio Lula da Silva învinge cu un scor foarte strâns alegerile prezidențiale din Brazilia: Angajamentul nostru cel mai urgent este de a eradica din nou foametea
Foto: Hepta/DPA Images / Lincon Zarbietti.

Luiz Inacio Lula da Silva a declarat duminică seara, după alegerea sa ca preşedinte, că Brazilia are nevoie de pace şi unitate, adăugând că ţara sa s-a întors pe scena internaţională şi nu mai vrea să fie un paria, informează agerpres.

Lula pledează, de asemenea, pentru „o Brazilie egalitară”

„Brazilia este pregătită să îşi reia rolul de conducere în lupta împotriva crizei climatice (…) Brazilia şi planeta au nevoie de un Amazon viu”, a mai declarat liderul de stânga în discursul ţinut după victoria obţinută în alegeri.

Preşedintele de extremă dreapta Jair Bolsonaro, pe care Lula l-a învins duminică cu un scor foarte strâns în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, şi-a atras numeroase critici internaţionale pentru defrişările record a celei mai mari păduri tropicale de pe planetă care au avut loc în timpul mandatului său.

„Astăzi spunem lumii că Brazilia a revenit, este prea mare pentru a fi marginalizată în acest rol trist de paria în lume”, a adăugat Lula, făcând referire la faptul că cea mai mare ţară din America Latină s-a izolat diplomatic în timpul mandatului exercitat de Bolsonaro.

Lula a pledat, de asemenea, pentru „o Brazilie egalitară, o Brazilie pentru toţi, a cărei prioritate este acordată celor care au cea mai mare nevoie”.

33 de milioane de brazilieni suferă de nesiguranţă alimentară

„Angajamentul nostru cel mai urgent este de a eradica din nou foametea”, a subliniat el, în contextul în care 33 de milioane de brazilieni suferă de nesiguranţă alimentară.

„Voi guverna 215 milioane de brazilieni, nu doar pe cei care m-au votat. Nu există două Brazilii, suntem un singur popor, o singură naţiune”, a spus el după o campanie electorală dură, care a divizat ţara.

„Această ţară are nevoie de pace şi unitate”, a mai afirmat preşedintele ales, deoarece „nimeni nu vrea să trăiască într-o familie în care există discordie. Nimeni nu este interesat să trăiască într-o ţară divizată”, relatează agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe