Luptătorii de la Azovstal au devenit prototipurile pentru figurinele LEGO

Luptătorii de la Azovstal au devenit prototipurile pentru figurinele LEGO
Foto: twitter/AndrewBecraft

The Brothers Brick, un retailer Lego care dezvoltă seturi de construcție cu tematică militară, cu precizie istorică, și-a dedicat noile figuri apărătorilor ucraineni de la Mariupol, care se află acum în captivitate rusă.

Luptătorii de la Azovstal, prototipurile figurinelor

Fondatorul companiei, Andrew Beecraft, a anunțat acest lucru pe Twitter, postând fotografiile corespunzătoare.

Forțele Armate ale Ucrainei, Garda Națională, voluntarii TrO și alți apărători ai Azovstal, care au rezistat la Mariupol aproape 3 luni, reținând astfel armata rusă și permițând Ucrainei să câștige bătălia pentru Kiev, a scris Beecraft.

În special, Bogdan Krotevich, șeful de stat major al regimentului Azov, comandantul Denis Prokopenko și comandantul adjunct Svyatoslav Palamar au devenit prototipurile figurinelor. Acum ceva timp, un alt retailer Lego a lansat figurine ale președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski.

LEGO a părăsit piața rusă

Producătorul danez de constructori LEGO a încetat complet să lucreze în Rusia. Acest lucru a fost anunțat de șeful Biroului președintelui Andriy Yermak în Telegram.

„Producătorul danez de cărămizi LEGO a încetat complet să mai lucreze în Rusia”, a spus el.

În Rusia, LEGO avea 81 de magazine. Compania a suspendat livrările în țară pe 3 martie din cauza invaziei armate a Ucrainei.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe