Luptătorii de la Azovstal au devenit prototipurile pentru figurinele LEGO

Luptătorii de la Azovstal au devenit prototipurile pentru figurinele LEGO
Foto: twitter/AndrewBecraft

The Brothers Brick, un retailer Lego care dezvoltă seturi de construcție cu tematică militară, cu precizie istorică, și-a dedicat noile figuri apărătorilor ucraineni de la Mariupol, care se află acum în captivitate rusă.

Luptătorii de la Azovstal, prototipurile figurinelor

Fondatorul companiei, Andrew Beecraft, a anunțat acest lucru pe Twitter, postând fotografiile corespunzătoare.

Forțele Armate ale Ucrainei, Garda Națională, voluntarii TrO și alți apărători ai Azovstal, care au rezistat la Mariupol aproape 3 luni, reținând astfel armata rusă și permițând Ucrainei să câștige bătălia pentru Kiev, a scris Beecraft.

În special, Bogdan Krotevich, șeful de stat major al regimentului Azov, comandantul Denis Prokopenko și comandantul adjunct Svyatoslav Palamar au devenit prototipurile figurinelor. Acum ceva timp, un alt retailer Lego a lansat figurine ale președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski.

LEGO a părăsit piața rusă

Producătorul danez de constructori LEGO a încetat complet să lucreze în Rusia. Acest lucru a fost anunțat de șeful Biroului președintelui Andriy Yermak în Telegram.

„Producătorul danez de cărămizi LEGO a încetat complet să mai lucreze în Rusia”, a spus el.

În Rusia, LEGO avea 81 de magazine. Compania a suspendat livrările în țară pe 3 martie din cauza invaziei armate a Ucrainei.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
17:27 - Prefectura Cluj a instituit o celulă de criză pentru identificarea sursei mirosurilor neplăcute din mai multe localităţi. Meteorologii, solicitați pentru analizarea traseelor curenţilor de aer
17:26 - Vlad Gherman vine cu o nouă veste legată de relația cu Oana Moșneagu. Primele declarații despre nuntă: „Ne-am gândit la…”
17:24 - Stelian Ion, despre cazul Crevedia: Așteptarea legitimă era să fie luați la întrebări, în primul rând, patronii de acolo. Vă reamintesc că patronii de la Colectiv au fost arestați, ulterior și condamnați (VIDEO)
17:15 - Cum a reacționat Adrian Sînă, după ce o mireasă l-a acuzat că ar da țepe la nunți: „Eu le înțeleg supărarea”
17:06 - Surse: Polițistul care a lovit cu mașina o femeie în Caracal consumase canabis, amfetamină și alcool
17:02 - Șeful PSD Constanța ridică vile pe malul Lacului Siutghiol, într-o zonă protejată. Autorizația de construire ar fi fost emisă ilegal
16:43 - Cancelarul Austriei nu ne permite aderarea la Schengen până în iunie 2024. „Fantoma” de care se teme
16:42 - Motivul pentru care Cabral și Andreea Ibacka și-au înscris fiica la o grădiniță de stat: „Este fix ce are nevoie orice copil de vârsta asta”
16:37 - Ligia Deca: Eventualele testări antidrog în școli vor fi numai cu acordul părinţilor, asigurând confidenţialitatea, nediscriminarea şi evitând stigmatizarea
16:35 - Zi specială pentru Irina și Răzvan Fodor! Au împlinit 13 ani de când și-au unit destinele: „Până la adânci bătrâneți!” (FOTO)