MAE, către românii din Coasta de Fildeş: Părăsiţi imediat zona!

MAE, către românii din Coasta de Fildeş: Părăsiţi imediat zona!
Ministerul român al Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români „să evite călătoriile în Coasta de Fildeş”, iar cei care se află pe teritoriul acestui stat sunt sfătuiţi „să părăsească...

Ministerul român al Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români „să evite călătoriile în Coasta de Fildeş”, iar cei care se află pe teritoriul acestui stat sunt sfătuiţi „să părăsească imediat zona”.

„Situaţia de securitate din Coasta de Fildeş este instabilă, înregistrându-se ciocniri armate şi violenţe inclusiv împotriva civililor”
, se arată într-un comunicat al MAE.

Reprezentanţii Ministerului de Externe precizează că situaţia de securitate din acest stat este monitorizată în permanenţă  prin intermediul Ambasadei României în Senegal.

Citeşte AICI avertismentul Ministerul de Externe

Cetăţenii care se află la ora actuală în Coasta de Fildeş sunt sfătuiţi să se adreseze cât mai rapid Ambasadei României în Senegal. Totodată, aceştia sunt sfătuiţi şi să-şi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale astfel încât să fie în permanenţă informaţi în legătură cu posibilităţile de asistenţă consulară şi cu situaţia din zonă.

„Cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc sunt atenţionaţi că o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în astfel de zone sunt reduse”
, se mai precizează în comunicatul MAE.