MAE: Cu bani sau fără, românii din Japonia sunt repatriați

MAE: Cu bani sau fără, românii din Japonia sunt repatriați
Directorul general de comunicare al MAE, Doris Mircea, a declarat, marți, că nu există cazuri de români în Japonia cărora să li se refuze repatrierea pe motivul lipsei banilor. Aceasta susține că toți români...

Directorul general de comunicare al MAE, Doris Mircea, a declarat, marți, că nu există cazuri de români în Japonia cărora să li se refuze repatrierea pe motivul lipsei banilor. Aceasta susține că toți români care au dorit să se întoarcă în țară au fost îmbarcați, plata urmând să se facă ulterior conform angajamentului semnat.

“Nu au existat cetăţeni români care să se fi prezentat la aeroport şi să nu-i fi luat din cauză că nu aveau fondurile necesare pentrru acoperirea costului biletelor de avion. Acţiunea de sprijin pentru repatriere nu a luat sfârşit. Personalul de la Tokyo ţine legătura cu cetăţenii români care mai doresc să revină în ţară”, a declarat Doris Mircea, conform Mediafax.

Oficialul MAE a dat informații și despre biletele pentru zborul efectuat de Tarom în Japonia pentru repatrierea cetățenilor români. Conform acesteia, biletele au fost subvenționate, valoarea lor ințială fiind oricum sub prețul pieței.

Românii întorși duminică în țară s-au plâns de prețul biletelor de avion, cifrat în jurul sumei de 1.000 de euro.

Vezi aici ce a spus Emil Boc despre repatrierea românilor