MAE: Nu există victime de cetăţenie română ale seismului din Creta

MAE: Nu există victime de cetăţenie română ale seismului din Creta

MAE anunță că nu au fost raportați cetățeni români printre victimele seismului care s-a produs luni în Grecia, în insula Creta. MAE anunţă că au fost întreprinse demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile elene, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia persoanelor afectate şi starea acestora de sănătate.

Niciun român printre victimele seismului din Creta

Ambasada României la Atena continuă dialogul atât cu autorităţile elene, cât şi cu reprezentanţii comunităţii româneşti din zonă, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile elene în contextul pandemiei de COVID-19.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter a avut loc în Insula Creta, din Grecia. Cutremurul i-a determinat pe locuitori să iasă afară din case, iar mai multe clădiri au fost avariate.

Seism de 5,8 grade în Creta

Seismul din Creta a avut o magnitudine de 5,8 grade pe scara Richtern, informează Institutul Geodinamic de la Atena, potrivit Reuters.

Din primele informații, nu au fost înregistrate victime, dar două persoane au rămas blocate în interiorul clădirilor avariate.

Un muncitor care lucra într-o biserică a murit după ce clădirea s-a prăbuşit în urma puternicului seism care a zguduit luni insula Creta din Grecia şi a provocat rănirea altor nouă persoane, a declarat un reprezentant al Protecţiei Civile pentru AFP.

Cutremurul, cu magnitudinea 5,8 conform Institutului Geodinamic de la Atena, respectiv 6 potrivit Institutului american de geofizică (USGS), s-a produs la ora 6:17 GMT, la 23 km de Heraklion, capitala Cretei.