MAE: Trei marinari români au fost luați captivi de pirații somalezi

MAE: Trei marinari români au fost luați captivi de pirații somalezi
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat informațiile conform cărora trei marinari români aflați la bordul navei grecești Dover, au fost capturați, luni, de pirații somalezi în largul Omanului. Potrivit M...

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat informațiile conform cărora trei marinari români aflați la bordul navei grecești Dover, au fost capturați, luni, de pirații somalezi în largul Omanului.

Potrivit MAE situația este atent monitorizată de către misiunile diplomatice ale României. Ministerul menționează că se ține permanent legătura cu familiile cetățenilor români.

Conform procedurilor, tratativele se poartă direct între proprietarii navelor și pirați, mai menționează MAE. Instituția amintește că mediatizarea unor astfel de cazuri nu este benefică.

Nava grecească Dover, a fost capturată, luni, de pirații somalezi în largul Omanului. La bordul navei se află 23 de marinari dintre care trei de naționalitate româna. Ambarcațiunea se deplasa din Portul Qasim din Pakistan înspre Saleef, Yemen.

Forța navală europeană nu a reușit să stabilească un contact cu nava de la capturarea sa și nu are vești despre situația marinarilor.

Tags: