Mafia japoneză împarte ajutoare sinistraţilor

Mafia japoneză împarte ajutoare sinistraţilor
Poporul japonez a arătat că se poate mobiliza în cele mai grele momente, dând dovadă de altruism, profesionalism şi perseverenţă. Nu numai autorităţile fac eforturi pentru a restabili ordinea, de a găsi...

Poporul japonez a arătat că se poate mobiliza în cele mai grele momente, dând dovadă de altruism, profesionalism şi perseverenţă. Nu numai autorităţile fac eforturi pentru a restabili ordinea, de a găsi supravieţuitori şi a aproviziona cu mâncare şi apă supravieţuitorii din adăposturile provizorii, ci şi mafia japoneză. Membrii grupării Yakuza, un grup de crimă organizată, încearcă să stabilească ordinea, şi patrulează în zonele afectate de cutremur, anunţă slate.com.

Cele trei mari grupuri de crimă organizată, Yamaguchi-gumi, Sumiyoshi-kai şi Inagawa-kai, au organizat „grupuri de patrule care controlează străzile pentru a se asigura că nu se produc jafuri sau atacuri”.

Potrivit autorului cărţii Tokyo Vice: An American Reporter on the Police Beat in Japan, Jake Adelstein , gruparea Sumiyoshi-kai susţine că a trimis peste 40 de tone de provizii sinistraţilor.

„Un grup chiar a deschis în Tokyo, birouri care ajută japonezii şi străinii, care au rămas fără adăpost în urma cutremurului”, a mai spus scriitorul.

„Pe timp de criză, nu mai suntem Yakuza, civili sau străini. Suntem doar oameni, şi trebuie să ne ajutăm unii pe alţii”, a declarat un şef al grupării Sumiyoshi-kai, citat de sursă.

„Chiar şi în vremuri de pace, gruparea Yakuza instaurează ordinea”,  a adăugat el.

Membri Yakuza produc banii din prostituţie, înşelăciuni şi trafic de droguri, care ei consideră că furtul se pedepseşte cu expulzarea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră