Maia Sandu, în vizită în România. Ea se întâlnește cu președintele Iohannis la Cotroceni

Maia Sandu, în vizită în România. Ea se întâlnește cu președintele Iohannis la Cotroceni
Foto: Hepta/Bestimage / Aur.

Președintele Klaus Iohannis o va primi vineri, la Palatul Cotroceni, pe Maia Sandu, președinta Republicii Moldova.

Cei doi șefi de stat vor discuta despre susținerea parcursului european al Chișinăului, războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina și contracararea efectelor negative ale acestuia asupra Republicii Moldova.

Președintele Iohannis va prezenta asistența acordată de România Republicii Moldova, inclusiv pentru gestionarea situațiilor de criză cu care aceasta se confruntă, și vor fi discutate modalități concrete de prioritizare și diversificare a acestei asistențe.

Prim-ministrul Natalia Gavrilița s-a arătat „foarte îngrijorată” de eventualitatea unei invazii ruse în Republica Moldova și a declarat că „nimeni nu este în siguranță”, potrivit Sky News.

Ce a spus premierul Natalia Gavrilița despre o eventuală invazie a Rusiei în Republica Moldova

O eventuală invazie a Rusiei în Republica Moldova este un scenariu ipotetic în acest moment, spune șefa guvernului de la Chișinău.

„Este un scenariu ipotetic deocamdată, dar dacă acțiunile militare se mișcă mai în profunzimea părții sud-vestice a Ucrainei și către Odesa, atunci, desigur, suntem foarte îngrijorați”, a declarat Natalia Gavrilița pentru CNN.

Urmăriți B1TV.ro și pe